Servisne informacije     | 31.12.2018. 13:13 |

U Bosni sutra oblačno, u Hercegovini vedro

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 31. decembra (FENA) - U Bosni će sutra prijepodne preovladavati pretežno oblačno vrijeme. U ranim jutarnjim satima slab snijeg ili susnježica će padati u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima.

U drugoj polovini dana u Bosni smanjenje oblačnosti. U Hercegovini pretežno vedro. Više oblačnosti prijepodne na sjeveru Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne dio prijepodneva će biti i jakih udara vjetra.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 0 stepeni, na jugu zemlje do 4. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 5 stepeni, na jugu zemlje od 7 do 10.

U Sarajevu prijepodne oblačno. U poslijepodnevnim satima smanjenje oblačnosti. Temperatura zraka između -2 i 1 stepen.

U Bosni je danas bilo oblačno. U nizinama je padala kiša. Snijeg ili susnježica iznad 500 metara nadmorske visine. U Hercegovini se većinom izvedrilo. Oblačno se zadržalo na sjeveru Hercegovine.

Temperature zraka u 13.00 sati: Bjelašnica -8 stepeni; Sokolac 0; Ivan-sedlo i Sarajevo 1; Bugojno i Srebrenica 2; Bihać, Livno i Tuzla 3; Jajce, Zenica i Zvornik 4; Bijeljina i Gradačac 5; Brčko, Doboj i Sanski Most 6; Banja Luka i Prijedor 7; Široki Brijeg 9; Mostar, Stolac i Trebinje 10 i Neum 12 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH. 

 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Danas prvi dan proljeća

Narandžasto upozorenje zbog vjetra južnog smjera

Registiran zemljotres u okolini Stoca 3 stepena po Richteru

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom