Stranačke aktivnosti     | 29.12.2018. 14:10 |

Saopćenje za javnost PDP-a

FENA Saopćenje

Koalicija „Trebinje zaslužuje bolje“, okupljena oko Partije demokratskog progresa i Srpske demokratske stranke predstavila je danas, simbolično 5 do 12, kandidata za gradonačelnika na vanrednim izborima 17. februara. Kandidat ove koalicije je dr Saša Borjan, ugledni trebinjski ljekar, koji je prije nekoliko dana zbog političkog progona prebačen u nemedicinski sektor trebinjske Hitne pomoći.


„Danas, okupljeni ovdje, još jednom poručujemo da su Republika Srpska i Trebinje postali dio takvom sistema da jedan doktor zbog političkog progona mora pocijepati svoju diplomu. Međutim, ovdje nisam bitan ja, bitna je borba protiv tog nakaradnog sistema i moja kandidatura je usmjerena u tom pravcu da pokažemo da Trebinje može i zaslužuje bolje. Nakon dvije i po godine rada na mjestu načelnika službe Hitne pomoći iza mene su ostali vidljivi rezultati – renovirana zgrada, napravljena nadstrešnjica za sigurnije prebacivanje pacijenata, najsavremenije vozilo hitne pomoći sa kompletnom opremom za reanimaciju, napravljen parking... Devet godina moja misija kao ljekara je da radim u službi naših sugrađana, a istom misijom ću se voditi i kao gradonačelnik“, rekao je dr Saša Borjan.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović kazao je da je današnji skup znak podrške dr Borjanu i osuda režimskih progona protuv neistomišljenika.

„Okupili smo se danas na ovom svetom mjestu da osudimo progom režima protiv dr Saše Borjana koji svojim znanjem i stručnošću želi da pomaže građanima Trebinja i Republike Srpske“ rekao je Borenović na trebinjskom Trgu palih boraca i dodao:


„Zajedno sa koalicionim partnerima pozdravljamo hrabrost ovog mladog čovjeka, koji je simbol snage, stručnosti i pravdoljublja. Pozivamo sve slobodomisleće i hrabre ljude da ga podrže 17. februara, kada očekujemo njegovu veličanstvenu pobjedu, pobjedu hercegovačkog junaštva i srpskog inata“.

Vukota Govedarica, predsjednik SDS-a rekao je da su vanredni izbori u Trebinju mnogo više od sukoba različitih stranačkih politika.

„Ovo su izbori u kojima borbu vode s jedne strane demokratija i pravda na čijem čelu su ljudi koje će povesti dr Borjan, te s druge strane jednoumlje i propast u koji nas gura režim. Saša Borjan je slika mladog, obrazovanog čovjeka, koji želi samo jedno – da živi u svojoj zemlji koja je normalna i baštini iskrene i prave vrijednosti“, kazao je Govedarica.
„Političkim progonom dr Borjana ugušena je svaka nada da se ovdje poštuju demokratija i ljudska prava. Progon uglednog, časnog i poštenog i u Trebinju omiljenog sina je novi pucanj ratnih profitera i dezertera u poginulog oca. Pozivam sve da 17. februara kažu da znanju, časti i hrabrosti koju predstavlja dr. Borjan, jer Trebinje zaslužuje bolje“, rekao je predsjednik Gradskog odbora PDP-a Trebinje i narodni poslanik LJubiša Krunić.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

PDP

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom