Servisne informacije     | 28.12.2018. 14:33 |

U Bosni sutra pretežno oblačno, u Hercegovini većinom sunčano

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. decembra (FENA) - U centralnim i istočnim područjima Bosne i Hercegovine danas je bilo magle i niskih oblaka, a u ostalim djelovima malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme.

Temperature zraka u 13 sati: Sarajevo 0 stupnjeva, Bjelašnica 1, Prijedor i Zenica 2, Bugojno, Ivan-sedlo i Srebrenica 3, Jajce i Sanski Most 4, Bihać, Bijeljina, Brčko, Doboj, Sokolac i Tuzla 6, Banja Luka i Livno 7, Gradačac 8, Drvar i Stolac 9, Mostar i Trebinje 10, Neum i Široki Brijeg 11 stupnjeva.

U većem dijelu Bosne sutra se očekuje pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Umjerena oblačnost se očekuje u Krajini, zapadu i jugozapadu Bosne. U Hercegovini većinom sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Više oblačnosti na sjeveru Hercegovine.

Vjetar slab do umjerene jačine. U Bosni vjetar zapadnog i sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini vjetar sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 3, na jugu do 5, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 7, na jugu BiH od 7 do 11 stupnjeva.

U Sarajevu će biti pretežno oblačno vrijeme. U kotlinskim djelovima grada moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura iznosit će oko -1, a najviša dnevna oko 4 stupnja, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

U većem dijelu Hercegovine i na sjeveru Bosne vedro, u ostatku BiH oblačno

Od sredine dana pogoršanje vremena, slijedi zahlađenje i padavine

U BiH jutros sunčano, u Bihaću u 8.00 sati 20 stepeni

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije