Servisne informacije     | 28.12.2018. 14:32 |

Upozorenje vozačima na mjestimično smanjenu vidljivost i učestale odrone

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. decembra (FENA) - Zbog niskih temperatura skreće se pažnja na moguću poledicu na dionicama u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Upozorava se i na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle, kao i na učestale odrone. Preporučuje se opreznija vožnja i napominju vozači da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno. 

Zbog radova na sanaciji tunela Vranduk II i dva mosta (Bosna IV i Bosna V),  na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom. S obzirom na to da je promet vozila danas pojačan, povremeno se formiraju duže kolone vozila s obje strane.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog radova na mostu na ulazu u Bugojno, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 7 tona i preusmjeren na magistralni put preko Travnika i Donjeg Vakufa. Ostala vozila na ovom lokalitetu saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini. 

Na graničnim prijelazima na sjeveru i sjevorozapadu BiH pojačan je promet vozila i duga su zadržavanja, a posebno se izdvajaju granični prijelazi Bosanska Gradiška i Bosanski Brod. Na ostalim graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta.  

Zbog loših uvjeta za vožnju u Crnoj Gori, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na GP Hum-Šćepan Polje. 

Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je zatvoren GP Bosanski Novi-Dvor, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po pretežno suhom kolovozu

Poginuo vozač automobila u Miričini kod Gračanice

Novo Sarajevo - Izmjena saobraćaja tokom utakmice FK 'Željezničar'i FK 'Sarajevo'     

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'