Regija     | 28.12.2018. 09:04 |

Vučić: Srbija i RS moraju da se drže zajedno

FENA Agencije

BEOGRAD, 28. decembra (FENA) - Srbija i Republika Srpska moraju da se drže zajedno ako hoće da opstanu, istakao je sinoć predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i naglasio da građani Srpske ne treba da slušaju one koji žele da posvađaju "dva oka u glavi".

Vučić je, u dnevniku RTS-a, rekao da je riječ o notornoj laži da su policajci iz Srbije poslani u Banjaluku na protest roditelja Davida Dragičevića.

"Došao sam da se obratim narodu i građanima RS-a sa televizije Srbije, jer znam da gledaju i znam sa koliko ljubavi gledaju u Srbiju. Došao sam da kažem da je Srbija do 2014. uložila nikada više novca i podrške u RS. Nije to davano vlastima ili opoziciji, davano je narodu, od vrtića, obdaništa, škola, osnovnih, srednjih, do učestvovanja u aukcijama, kada je novac bio potreban RS-u. Ukupno smo uložili 21.550.000 eura plus još 20 miliona eura. Dakle, to nije mali novac, a i najznačajniji investitori u RS su iz Srbije", podsjetio je on.

Vučić je zamolio narod u RS-u da ne sluša laži, i one koji hoće "dva oka u glavi da posvađaju", prenosi Tanjug.

"RS je opstala jer je imala čvrstu i snažnu podršku Srbije. Bez podrške Srbije ne pitajte me, niti želim da kažem šta bi sve oni koji žele uništenje RS učinili", istakao je.

Nijedan policajac iz Srbije nije učestvovao ni u Banjaluci, ni u drugim događajima u Srpskoj i BiH, kaže Vučić i dodaje: "Ne miješamo se u unutrašnje stvari druge države, za razliku od ranijih predsjednika ili premijera koji su podržavali neke kandidate. Ja to nisam radio", rekao je on.

Vučić je naglasio da neće opsovati Milorada Dodika da bi neko drugi bio zadovoljan.

"Da smo ranije postigli dogovor, ne bi izgubili toliko naših ljudi i teritorija. Da li je trebalo kada se nisam slagao sa Dodikom oko referenduma da podignem granicu na Drini, da mu ne dam da dođe u Beograd. Imamo dogovor da Srbija poštuje RS, a RS Srbiju, da se svađamo nećemo i ne smijemo", poručio je on.

Vučić je naglasio da to ne znači da neće pokazati pažnju porodici i saslušati majku i oca ubijenog.

"To pokazuje kakvu brigu vodi Srbija. Srbija i Srpska ako hoće da opstanu moraju poštujući integritet BiH da se drže zajedno. Mi smo Kosovo izgubili 2008. jer smo imali dvojicu na vlasti koji su se tukli u Beogradu ko će više da se dopadne strancima. Imali smo nesposobnu vlast 2006. kada smo izgubili Crnu Goru. Na sve to, zar nas to nije naučilo da moramo da budemo jedinstveni i ujedinjeni", kazao je on.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

U Srbiji rekordna izlaznost birača za Hrvatski sabor

Haxholli: Srbija blokira kosovske autobuse na granici s Hrvatskom

Vučević: Preporuka za prijem Kosova u Vijeće Europe nastavak festivala licemjerja

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana