Bosna i Hercegovina     | 27.12.2018. 11:45 |

Radnici gornjovakufskog preduzeća ATT u akciji pomoći bolesnima

FENA Mevlida Ridžal

GORNJI VAKUF-USKOPLJE, 27.decembra (FENA) - Kompanija ATT iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja, koja se bavi mašinskom obradom metala, pridružila se akciji koju su pokrenuli navijači iz tog grada i Bugojna, okupljeni u udruženja „Red Union“ i „Vandali“.

Na prijedlog uprave ovog preduzeća, sredstva planirana za organizaciju tradicionalnog novogodišnjeg ručka za uposlene i prijatelje ATT-a bit će usmjerena za liječenje Ismeta Hodžića iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja i Bugojanca Eldina Bečirovića Pelea.

-Iznos od 4.000 KM bit će uručen organizatorima akcije 9. januara tokom humanitanog događaja u sportskoj dvorani. Želim se zahvaliti svim uposlenima koji su još jednom pokazali svoju humanost, dodatno prikupivši iznos od 1.550 KM, koji će biti uručen Ismetovoj porodici - kazao je direktor ATT-a Adnan Telalović. 

Izrazio je nadu da će 2019. biti sretna svim stanovnicima gornjovrbaske regije, a naročito onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Najavio je, također, slične podrške i u budućnosti, te nove poslovne ugovore koji bi trebali biti realizirani tokom narednih mjeseci.  

-U ovoj godini, zabilježen je rast proizvodnje od 37 posto, a u 2019. planiramo povećanje od 25 posto, i upošljavanje trideset  novih radnika u novoizgrađenoj hali, na površini od 3.200 kvadratnih metara - naglasio je.

Dodaje da se proizvodi iz pogona ATT-a plasiraju na kompletno područje Evropske unije i da ova uspješna kompanija trenutno ima 175 radnika, sa stalnom tendencijom rasta broja uposlenih. 

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Čavara nazočio svečanoj sjednici Općinskog vijeća Gornji Vakuf - Uskoplje

Predstava 'Taximetar' oduševila publiku u Gornjem Vakufu-Uskoplju i Jajcu

Pokrenuto šest novih biznisa u Gornjem Vakufu-Uskoplju

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo