Regija     | 27.12.2018. 10:08 |

Ambasadori Kvinte danas sa prištinskim timom za dijalog

FENA Agencije

PRIŠTINA, 27. decembra (FENA) - U Prištini će danas biti održan još jedan sastanak najviših političkih predstavnika Albanaca sa timom za dijalog sa Beogradom, kojem će prisustvovati i ambasadori zemalja Kvinte.

Kako prenosi prištinska Bota sot, na sastanak su pozvani Hašim Tači, Ramuš Haradinaj, koordinatori i članovi tima za dijalog sa Beogradom i predstavnici dvije najuticajnije opozicione stranke DSK i Samoopredjeljenja.

Sastanku će, osim ambasadora zemalja Kvinte, prisustvovati i predstavnik Kancelarije EU u Prištini.

Jedan od dvojice koordinatora ovog tima, Špend Ahmeti, izjavio je juče da će članovi tima otputovati u Brisel 8. januara, gdje će se, kako je rekao, sastati sa zvaničnicima EU, koji posreduju u procesu dijaloga.

Ahmeti je na konferenciji za novinare nakon jučerašnjeg sastanka rekao da tim Prištine putuje u Brisel da bi se predstavio i da bi se razmotrile mogućnosti ubrzanja nastavka procesa dijaloga, koji je, inače, trenutno u zastoju, prenosi Tanjug.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je do sada, naime, više puta ponovio da će dijalog biti nastavljen čim Priština ukine nedavno uvećanje takse na proizvode iz Srbije za 100 posto.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Kosovo: U nedjelju glasovanje za smjenu gradonačelnika u općinama sa srpskom većinom?

Zamjenik direktora kosovske policije Dejan Janković pušten iz srbijanskog pritvora

Kurti: Četvorica policajca puštena na slobodu, Janković u pritvoru u Srbiji

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'