Servisne informacije     | 26.12.2018. 07:51 |

Danas pretežno oblačno u većem dijelu zemlje

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. decembra (FENA) - U većem dijelu Bosne jutros je pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u planinskim i centralnim dijelovima registrovan je i slab snijeg. U Hercegovini i na jugozapadu malo do umjereno oblačno i sunčano.

Temperature zraka u 07.00 sati: Bjelašnica -10 stupnjeva, Bihać, Drvar i Sanski Most -4, Ivan Sedlo -3, Banja Luka -2, Jajce i Stolac -1, Bugojno, Doboj, Sarajevo i Livno 0, Trebinje, Tuzla i Zenica 1, Zvornik 3, Bijeljina, Brčko, Gradačac i Mostar 4, Neum 5 stupnjeva.

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 955 milibara, za 13 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Danas u jutarnjim satima, u većem dijelu Bosne, pretežno oblačno vrijeme. U višim područjima istočne Bosne, moguće je i provijavanje slabog snijega. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Prijepodne postupno smanjenje oblačnosti u centralnim, istočnim i sjevernim područjima Bosne. U Krajini, zapadu Bosne i u Hercegovini mala do umjereno oblačno vrijeme. Vjetar u Bosni slab zapadnog i jugozapadnog smjera, a u Hercegovini sjeverni. Najviša dnevna temperatura zraka između 0 i 6, na jugu zemlje do 9 stupnjeva.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima moguće je i provijavanje slabog snijega. Prijepodne, postupno smanjenjenje oblačnosti. Najviša dnevna temperatura oko 2 stupnja, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta