Servisne informacije     | 25.12.2018. 13:47 |

U većem dijelu BiH sutra oblačno, ponegdje magla i slab snijeg

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. decembra (FENA) - U Bosni je danas  pretežno oblačno vrijeme sa mjestimično slabim snijegom. U Hercegovini i na jugozapadu zemlje  je malo do umjereno oblačno i sunčano.

Temperature zraka u 13.00 sati imale su slijedeće vrijednosti: Bjelašnica -12 stupnjeva, Ivan-sedlo -4, Sokolac -3, Sarajevo i Srebrenica 0, Bugojno i Livno 1, Gradačac, Jajce, Sanski Most, Tuzla i Zenica 2, Banja Luka, Bijeljina, Drvar i Prijedor 3, Brčko, Doboj i Zvornik 4, Bihać 5, Trebinje 6, Mostar i Široki Brijeg 7 i Neum 9 stupnjeva.

U većem djelu Bosne sutra će u jutarnjim satima biti pretežno oblačno vrijeme. U višim područjima istočne Bosne moguće je i provijavanje slabog snijega. Po kotlinama i uz riječne tokove bit će sa maglom i niskim oblacima. Prijepodne se očekuje postupno smanjenje oblačnosti u centralnim, istočnim i sjevernim područjima Bosne. U Krajini, na zapadu Bosne i u Hercegovini bit će malo do umjereno oblačno vrijeme. Vjetar u Bosni će biti slab, zapadnog i jugozapadnog smjera, a u Hercegovini sjeverni. Jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1, na jugu BiH do 4, a najviša dnevna  između 0 i 6, na jugu BiH do 9 stupnjeva.

U Sarajevu će biti pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima moguće je i provijavanje slabog snijega. Prijepodne se očekuje postupno smanjenje oblačnosti. Jutarnja temperatura iznosit će oko -1, a najviša dnevna oko 2 stupnja, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Od sredine dana pogoršanje vremena, slijedi zahlađenje i padavine

U BiH jutros sunčano, u Bihaću u 8.00 sati 20 stepeni

U BiH oblačno, dnevna temperatura od 14 do 20 stepeni

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'