Sport     | 25.12.2018. 13:59 |

Pripreme za manifestaciju 'Telemach Winterhana market & fun zone' na Bjelašnici

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. decembra (FENA) - Po uzoru na sve velike svjetske ski centre, Bjelašnica će ove godine po prvi put organizovati kulturno-sportsku manifestaciju pod nazivom "Telemach Winterhana market & fun zone".

U periodu od 28. decembra 2018. do 28. februara 2019. godine, sve posjetioce očekuje bogat gastro, sportski, rekreativni i zabavni sadržaj za cijelu porodicu.

U okviru "Telemach Winterhana market & fun zone" sa kućicama i binom, bit će moguće  pronaći vrhunske gastronomske delicije sa raznosvrsnim izborom internacionalne i domaće "street - food" hrane, uz nastupe popularnih DJ-eva, hip-hop, pop i rock bendova, kao i suvenire, te druge zanatske proizvode sa lokalnom i tradicionalnom metodom izrade.

U sklopu fun zone nalazit će se i dječiji paviljon u kojem će se svakodnevno organizovati igre, zabavne aktivnosti, te kreativne radionice uz nadzor odgajatelja.

Također, za djecu će biti postavljen i hockey teren, kao i ski & snowboard škola u kojima će roditelji moći ostaviti djecu certificiranim učiteljima skijanja i bordanja, te sankalište sa snow rocketsima na kojima će biti organizovana mini takmičenja.

Na klizalištima za djecu od pet do 18 godina, osim termina klizanja i škole klizanja, bit će  organizovane posjete učenika iz osnovnih škola širom BiH, te vesele zabave u organizaciji sponzora.

U okviru besplatnih sportskih aktivnosti, djeca od 12 do 18 godina moći će prisustvovati školi hokeja, a očekuju se i hokej turniri, te mnoge zabavne igre.

Istovremeno, u saradnji sa dječijom sportskom školom Proacademia, djeca uzrasta od pet do osam godina moći će pohađati ski & snowboard školu.

Posjetioci će također imati priliku testirati te naučiti osnove sigurne vožnje na obezbjeđenom poligonu za QUAD & Snowmobile u saradnji sa američkim brandom Polaris a sve to potpuno besplatno.

U sklopu "Telemach Winterhana market & fun zone" programa očekuju se, po prvi put na Bjelašnici "Red Bull Home – Run 2019", zvanična EYOF 2019 fun zona, oficijelna zona utrke "Polaris snowmobiles endurance 2019" i oficijelna zona proglašenja pobjednika Born2Ski.

Zvanično otvaranje "Telemach Winterhana market & fun zone" planirano je za 29. decembar.

Taj dan fan zona će ugostiti "Studentske pohode", a odličan provod jamči program uz DJ RIO i DJ Shary Wary, te koncert Bijelog dugmeta, koji će biti održan dvadesetak metara od prostora Winterhane.

Za 30. decembar, uz full gastro, sportske i adrenalinske ponude, na stage-u je planirano gostovanje DJ Katze.

Narednog dana, 31. decembra, poslije dnevnog dijela programa, od 19.00 sati i nastupa DJ Rajot i DJ Katze, a nakon dužeg niza godina, bit će upriličen doček Nove godine u open air-u Telemach Winterhana market & fun zone na Bjelašnici.

- Dva mjeseca najbolje zabave su pred nama, stoga provedite ovu zimu na Bjelašnici i uživajte u brojnim, zanimljivim aktivnostima i događajima sa porodicom i prijateljima - saopćili su organizatori.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Vučić se sastao s Dodikom: Pripreme za veliki Vaskršnji sabor teku odlično

Rukometni savez BPK Goražde nagradio najbolje rukometašice i rukometaše

Festival FutureA I ove godine u Goraždu

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'