Bosna i Hercegovina     | 24.12.2018. 13:16 |

Fra Bono Tomić: Građani Bihaća su primjer suživota i međusobnog poštovanja

FENA Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 24. decembra (FENA) - Saradnja, međusobno poštovanje i podrška moraju biti oslonac jačanja zajedničkih vrijednosti, po kojima je Bihać oduvijek poznat. Jednostavno, građani Bihaća su primjer suživota i siguran sam kako će tako ostati. Pomažimo si međusobno i dalje, te zajedno uživajmo u prazničnom raspoloženju - poručio je fra Bono Tomić prilikom božićne posjete gradonačelnika Bihaća Šuhreta Fazlića bihaćkom Rimokatoličkom župnom uredu Svetog Ante Padovanskog.

Gradonačelnik Fazlić  je istakao kako posjete katoličkoj crkvi i zajednici u Bihaću nisu radne obaveze, nego nešto kao porodične posjete i iskazi poštovanja.

- Mi se radujemo i tugujemo zajedno i to je ono što nas čini tako posebnima u vremenima koja ponekad na iskušenje stavljaju  univerzalne civilne vrijednosti. Suvišno je i ponavljati da je Bihać jedinstven grad u našoj domovini, jer decenijama slavimo vjerske praznike sve tri konfesije i to činimo iskreno i sa ponosom. Koliko se ja sjećam, radost naših komšija uvijek se ovdje doživljavala kao vlastita - dodao je Fazlić.

Fra Bono Tomić napomenuo je kako su ovakve poruke razlozi jačanja vjere u Boga, kao i uvertira za noć blagostanja i smijeha u ovom gradu. Tradicionalna misa ponoćka bit će održana upravo u bihaćkoj župnoj crkvi Sv. Ante Padovanskog.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Palestinska zajednica u BiH čestitala pravoslavni božić

Božićne liturgije služene u pravoslavnim crkvama u Mostaru

Patrijarh Porfirije služio arhijerejsku liturgiju u Pećkoj patrijaršij

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta