Bosna i Hercegovina     | 24.12.2018. 11:56 |

Merhametova velika novogodišnja akcija koja je obradovala mališane u USK

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. decembra (FENA) - “Merhamet” Njemačke, u saradnji sa Regionalnim odborom “Merhameta” Bihać, podijelio je danas više od 500 novogodišnjih paketića djeci iz socijalno ugroženih porodica u Unsko-sanskom kantonu, kao i više od 200 prehrambenih paketa socijalno ugroženim porodicama.

Novogošnjii paketići osigurani su za svu djecu u USK čije su porodice slabog materijalnog stanja, a povodom Božića paketiće su dobila i sva djeca u Bihaću katoličke vjeroispovijesti, a paketići su uručeni u Župnom uredu u Bihaću, fra Boni Tomiću, koji je zahvalio na vrijednoj donaciji.

Također je i Regionalni odbor “Merhameta” Tuzla osigurao  dodatnih 100 paketića za djecu bez roditeljskog staranja koja borave u socijalno-pedagoškim zajednicama.

“Merhamet” Njemačke, tradicionalno svakog decembra organizira predbožićnu, prednovogodišnju akciju čiji je cilj pomaganje ugroženih kategorija građana u BiH, ali i širom svijeta.

Predsjednik “Merhameta” Njemačke Nedim Kadirić je istakao da je odziv bio iznad svih očekivanja, pogotovo od  njemačkih donatora, sponzora i pokrovitelja.

- Merhametlije iz Njemačke nisu zaboravile ni djecu bihaćkih katolika koji ovih dana obilježavaju svoj najveći vjerski blagdan, Božić - kazao je Kadirić.

U okviru akcije “Pomozimo onima koji već mjesecima iznad svojih mogućnosti pomažu drugima", “Merhamet” Njemačke osigurao je i donaciju od 2.000 eura Regionalnom odboru “Merhameta” Bihać za troškove opskrbljivanja brojnih izbjeglica i migranata, o kojima bihaćki “Merhamet” brine već mjesecima.

Kadirić je pojasnio da je novac osigurao Organizacioni odbor manifestacije "Noć Bosne i Hercegovine” koja je održana 4. novembra u njemačkom gradu Ofenbahu, a sav prihod ide u humanitarne svrhe širom BiH.

“Merhamet” Njemačke osigurao je i kombi vozilo za Regionalni odbor “Merhameta” Bihać, a kako je direktor Regionalnog odbora “Merhameta” Bihać Alen Prošić rekao, time će biti olakšane sve predstojeće humanitarne aktivnosti.

Podjeli pomoći prisustvovali su i predsjednik HO “Merhamet” MDD Kenan Vrbanjac, generalni sekretar Sidik Aždahić i direktori “Merhametovih” regionalnih odbora Tuzla, Zenica, Travnik i Maglaj, saopćeno je iz HO Merhamet MDD Sarajevo.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Zenička policija pronašla i oduzela više od 1 kg opojne droge

MUPKS - U Novom Gradu pronađeno oružje i droga, uhapšen muškarac

Provedena akcija 'Paravan' u borbi pritiv organiziranog kriminala i neovlaštenog prometa droge

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana