Bosna i Hercegovina     | 24.12.2018. 11:04 |

Facultasova promotivna kampanja podiže svijest o važnosti darivanja krvi

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. prosinca (FENA) - U povodu božićnih i novogodišnjih blagdana Udruženje "Facultas za prosperitet mladih" pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva zdravstva, tijekom prosinca provodi promotivnu medijsku kampanju za mlade pod nazivom "Mi smo nova generacija dobrovoljnih darivatelja krvi".

Ova medijska kampanja obuhvatila je tiskanje i distribuciju promotivnih materijala o darivanju krvi, pa su volonteri Udruženja dijelili građanima Sarajeva informativne letke, gostovali u medijima, a promotivne plakate istakli su na različitim gradskim lokacijama.

Koordinatorica projekta Ivana Krstanović kazala je kako svijest o važnosti darivanja krvi u BiH još uvijek nije dovoljno razvijena.

"Promoviranjem zdravog stila života, zdravstvene kulture i edukacije, želimo utjecati na solidarnost i društvenu odgovornost građana te informiramo javnost o svakodnevnim i posebnim aktivnostima vezanim za prikupljanje krvi, kao i posebnim potrebama za krvlju određenih krvnih grupa", kazala je Krstanović.

Dodala je kako je za brzo i sigurno liječenje bolesnika potrebno uvijek imati dovoljan broj darivatelja, a time i dovoljne količine krvi u pričuvi.

"Potrebno je neprestano raditi na osiguravanju novih generacija darivatelja krvi koji bi se, zahvaljujući stečenom znanju, lakše odlučili sudjelovati u tom nadasve plemenitom činu, te tako pokazali brigu za svoje bolesne sugrađane", naglasila je Krstanović.

Facultasovu kampanju "Mi smo nova generacija dobrovoljnih darivatelja krvi" podržale su mnoge osobe iz javnog života, među kojima su i Željko Bebek, Krunoslav Kićo Slabinac, Zorica Kondža, Ivo Amulić i drugi.

Prijatelji projekta su Zavod za transfuzijsku medicinu FBiH, Crveni križ općine Novo Sarajevo, Udruga organizatora otpora, umirovljenih i demobiliziranih branitelja HVO Sarajevo i Kulturno-umjetničko društvo "LOLA", priopćeno je iz Udruženja "Facultas".

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

U Goraždu veliki odziv građana za dobrovoljno darivanje krvi

ZDK - Dvije stotine policijskih službenika dobrovoljno daruje krv

U Zenici prikupljeno 37 doza krvi u dobrovoljnoj akciji

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Huawei na 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru: Inovacije za inteligentniji svijet

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana