Stranačke aktivnosti     | 22.12.2018. 10:36 |

Priopćenje za javnost KO DF HNK

FENA Saopćenje

KO DF HNK najoštrije osuđuje staljinističko - komunističke metode pritisaka na grupu "Zabranjeno pušenje" od strane promotora politike Udruženog zločinačkog poduhvata, odnosno metode koje rezultiraju zabranom novogodišnjeg koncerta ove grupe u Gradu Mostaru.

Udbaški konvertiti, dojučerašnji komunisti preobučeni u odore nacionalista, zaneseni idejom rehabilitacije verbalnog delikta te idejom zabrane iznošenja slobodnog mišljenja i prava na politički stav, nastoje građanima Mostara uskratiti i novogodišnju zabavu, i to samo zbog toga što se ne slažu sa političkim stavom kojeg je nedavno izrazio Davor Šučić, frontmen grupe "Zabranjeno pušenje".

Mi u DF-u smatramo da su ovakvi pritisci na slobodne umjetnike sa stanovišta uljuđenih i demokratskih postulata, nedopustivi. Povijest nas uči tome da su nacisti i staljinisti u svojim krvavim pohodima prvo dolazili po umjetnike pa onda po druge politički, rasno, vjerski i nacionalno nepodobne građane.

Ukoliko, grupi "Zabranjeno pušenje" bude zabranjeno održavanje koncerta, i to uslijed pritisaka od strane totalitarne manjine, i ukoliko ta totalitarna manjina u konačnici uspije da odnese pobjedu nad voljom većine građana Grada Mostara, biti će to poraz cjelokupnog društva, ali u uvod u eliminaciju političkih neistomišljenika koja se od strane anticivilizacijskih i neevropskih politika i njihovih megafona, već uveliko najavljuje.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Demokratske fronte

Saopćenje za javnost Demokratske fronte

Saopćenje za javnost Demokratske fronte

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Huawei na 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru: Inovacije za inteligentniji svijet

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana