Sport     | 21.12.2018. 15:05 |

Mali fudbal - 26. "Hasetov" memorijal otvaraju Bosna i Vratnik

FENA Hasan Selhanović

SARAJEVO, 21. decembra (FENA) - Fudbalski klub Vratnik ovog vikenda organizuje 26. memorijalni turnir u malom fudbalu "Asim Ferhatović Hase". 

Na tradicionalnom turniru, koji se igra se u znak sjećanja na jednog od najboljih bh. fudbalera svih vremena, učestvovat će ekipe Sarajeva i Željezničara, koje su postavljene za nosioce grupa, zatim Vratnik, Olimpic, Tošk, Slavija, prošlogodišnji pobjednik Bosne iz Visokog, te reprezentacija Sandžaka.

U prvom kolu turnira u maloj dvorani KSC Skenderija u subotu od 9.00 sati sastaju se Bosna - Vratnik, od 10.00 sati igraju Slavija - Olimpic, od 11.00 Sarajevo - Reprezentacija Sandžaka, dok od 12.00 sati se sastaju Željezničar - Tošk.

U okviru turnira bit će odigrana i utakmica veterana, kao i revijalni meč koji će međusobno igrati fudbalerke SFK 2000 Sarajevo.

Organizatori su obezbijedili vrijedne nagrade za učesnike ovogodišnjeg turnira. Prvo mjesto donijet će 3.000 KM, drugo 2.000, treće 1.000 KM. Pored pehara i priznanja koje će dobiti učesnici, igrač koji podsjeća na Asima Ferhatovića dobit će 200 KM, najbolji strijelac 100 KM, a najbolji golman rukavice.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Rukometaši Vogošće pobjednici  memorijalnog turnira ”Mirsad Hurić”

Na Memorijalu Dragi Novaković na Bjelašnici 120 planinara iz BiH i Hrvatske

Sutra na Bjelašnici Memorijalni pohod Dragi Novaković

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta