Bosna i Hercegovina     | 21.12.2018. 12:19 |

Narodna kuhinja "Stari Grad" za korisnike 24. decembra sprema posebne obroke

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. decembra (FENA) - Uprava i uposlenici Narodne kuhinje "Stari Grad" pripremaju iznenađenje za svoje korisnike, kako bi im uljepšali predstojeće vjerske praznike, te dolazak Nove godine.

Pred dolazeće vjerske praznike u ponedjeljak 24. decembra ove godine za nešto više od 1.000 korisnika bit će spremljeni posebni obroci, zahvaljujući podršci Federalnog ministarstva rada i socijalne politike, Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena osoba i izbjeglice Kantona Sarajevo i općinama Stari Grad i Centar, kao i velikom donatoru rahmetli Aganu Hodžiću, saopćeno je iz Narodne kuhinje "Stari Grad".

Pored variva, korisnicima će taj dan biti podijeljene dodatne namirnice kako bi obogatili prazničnu trpezu poput svježeg pileta, kafe, ribe, riže, eurokrema, makarona, ulja, te slatkiša za najmlađe. Za predbožićni dan bit će skuhan grah sa suhim mesom te bosanski lonac. Podjela dodatnih namirnica će biti u ponedjeljak u periodu od 10.00 do 13.00 sati.

- U ponedjeljak svaki stanovnik i gost grada Sarajeva koji se zatekne na Baščaršiji je dobrodošao u ovu kuhinju u Halačima na porciju graha ili lonca napravljenih po staroj bosanskoj recepturi - kazala je upraviteljica Narodne kuhinje "Stari Grad" Zilha Šeta, koja je pozvala i predstavnike općina Centar i Stari Grad da se pridruže u ovoj podjeli kao znak zahvalnosti za njihovu dugogodišnju podršku u radu Narodne kuhinje.

Tetka Zilha je zahvalila i penzionerima koji kada dobiju penziju dođu u prostorije kuhinje i ostave svoje donacije za one koji imaju manje od njih, što je primjer velike ljudskosti i brige za čovjeka.

Zahvaljujući dobroj saradnji s drugim javnim kuhinjama u gradu uposlenici Narodne kuhinje "Stari Grad" su tokom proteklog perioda svojim korisnicima podijelili veliku donaciju deka, sapuna i sokova.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Za 30.godišnjicu Narodne kuhinje Stari Grad Hadžibajrić potpisao ugovor o dodjeli 40.000 KM

U Sarajevu preminula Zilha Šeta   

Narodna kuhinja Stari Grad, uz mjere opreza, priprema obroke za korisnike

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'