Bosna i Hercegovina     | 20.12.2018. 14:58 |

U subotu proširena sjednica Predsjedništva HSP-a BiH

FENA Saopćenje

MOSTAR, 20. prosinca (FENA) – Na poziv predsjednika Hrvatske stranke prava Bosne i Hercegovine (HSP BiH) Stanka Primorca u subotu, 22. prosinca, u hotelu "Mepas" u Mostaru bit će održana proširena sjednica Predsjedništva te stranke. 

Na sjednici bi trebali nazočiti i gosti iz pravaških stranaka, koji sudjeluju u inicijativi ujedinjenja, što bi trebalo rezultirati potpisivanjem Protokola o ujedinjenju Hrvatske stranke prava Bosne Hercegovine koju zastupa predsjednik Stanko Primorac s Hrvatskom strankom prava Herceg Bosne koju zastupa predsjednica Vesna Pinjuh, priopćeno je iz Ureda za informiranje HSP-a BiH. 

Radnom i svečanom dijelu sjednice nazočit će i predsjednici sestrinskih stranaka iz Republike Hrvatske pa će se tako nazočnima obratiti Karlo Starčević, predsjednik HSP-a RH i Hrvoje Niče, predsjednik HSP-a dr. Ante Starčević RH.

Kako se navodi u priopćenju, predsjednici sestrinskih stranaka iz Hrvatske, prije svega dolaze dati potporu ujedinjenju pravaških stranaka te njihovom političkom djelovanju u borbi za jednakopravnost Hrvata u Bosni i Hercegovini. 

Na šestoj proširenoj sjednici Predsjedništva, jedna od tema bit će analiza Općih izbora u Bosni i Hercegovini održanih u listopadu 2018. godine, potom izvješće Hrvatske stranke prava Bosne i Hercegovine o radu HNS-a BiH - sudjelovanje predstavnika ove stranke u radu spomenutog tijela te predstavljanje uglednih sveučilišnih profesora kao budućih dužnosnika Hrvatske stranke prava Bosne i Hercegovine.

Pored toga, na sjednici će se naći i Odluka o sazivanju Sabora Hrvatske stranke prava Bosne i Hercegovine, kao i inicijativa s HSP-om Herceg Bosne o ujedinjenju pravaških stranaka u Bosni i Hercegovini.

Nakon sjednice održat će se konferencija za novinare s početkom u 12:45 sati, stoji u priopćenju. 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Ministrica Pozder u Mostaru: Turizam iz socijalne pretvarati u razvojnu priču

Vlada HNŽ-a usvojila Program rada za 2024. i imenovala ravnatelja ZZO-a HNŽ-a

Vlada BPK - Utvrđena konačna lista, pravo na stipendiju ostvario 161 student

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'