Bosna i Hercegovina     | 20.12.2018. 11:40 |

Usvojena odluka o privremenom financiranju Zavoda za upošljavanje HBŽ-a

FENA Saopćenje

LIVNO, 20. prosinca (FENA) - Vlada Hercegbosanske županije (HBŽ) dala je suglasnost na Odluku o privremenom financiranju Zavoda za upošljavanje Hercegbosanske županije od 1. siječnja 2019. godine do 31. ožujka 2019. godine, kojom se utvrđuje iznos od 620.000 maraka.

Odluka će biti upućena u proceduru Skupštine Hercegbosanske županije, priopćeno je iz Vlade HBŽ-a.

Na sjednici Vlade HBŽ-a usvojena je i Program utroška sredstava za sufinanciranje projekata ekoloških udruga s kriterijima raspodjele. U županijskom proračunu za 2018. godinu osigurano je 30.000 maraka za te projekte.

Na objavljeni javni poziv Ministarstva graditeljstva, obnove, prostornog uređenja i zaštite okoliša pristiglo je 37 prijava ekoloških udruga od čega je 30 udruga pravovremeno dostavilo traženu dokumentaciju te su ispunile ostale kriterije iz javnog poziva.

Sredstva su namijenjena isključivo za ekološke projekte koji imaju cilj edukaciju i aktivnosti u svezi očuvanja i poboljšanja kakvoće zraka, tla, voda, gospodarenja otpadom, zaštite i očuvanja biološke i krajobrazne raznolikosti, očuvanja životnog prostora, zaštite prirode i okoliša.

Vlada je usvojila i Programa raspodjele sredstava udruženjima građana za sufinanciranje iz Proračuna Hercegbosanske županije za 2018. godinu, čiji je osnivač Vlada HBŽ-a i koje djeluju na području HBŽ-a.

Za sufinanciranje udruženja građana u 2018. godini planirano je 40.000 maraka. Na javni poziv Ministarstva gospodarstva Hercegbosanske županije pristiglo je 28 prijava udruženja građana od kojih su 24 ispunjavale uvjete iz javnog poziva, navodi se u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Ministrica Novković-Pećanac posjetila Dom zdravlja u Drvaru

Vlada HBŽ-a izdvojila 62.625 KM za saniranje štete nastale u olujnom nevremenu u Drvaru

U Vladi HBŽ-a upriličen prijam za novu Miss Hrvatske Tomislavu Dukić

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'