Bosna i Hercegovina     | 20.12.2018. 08:50 |

Radni sastanak predstavnika Sveučilišta u Mostaru i Vlade Županije posavske

FENA Saopćenje

ORAŠJE, 20. prosinca (FENA) - Rektor Sveučilišta u Mostaru Zoran Tomić i prorektor za međusveučilišnu suradnju Sveučilišta održali su u srijedu u Orašju radni sastanak s predstavnicima Vlade Županije posavske.

Na sastanku se razgovaralo o mogućnostima razvoja Sveučilišta u Mostaru i dislociranog Centra u Posavini kada su u pitanju novi preddiplomski i diplomski studiji te cjeloživotno obrazovanje.

Razgovaralo se i o mogućnosti da se zajedno sa Sveučilištem u Osijeku dogovori suradnja i definiraju zajednički programi koji bi se mogli potencijalno izvoditi u Orašju.

- Važan naglasak stavili smo na cjeloživotno obrazovanje. Dogovorili smo da ćemo napraviti bazu ekonomista, pravnika, zdravstvenih djelatnika, agronoma, nastavnika, a Sveučilište u Mostaru ponudit će specijalističke i magistarske studije koji će ući u program cjeloživotnog obrazovanja. Razgovarali smo također o novim interdisciplinarnim studijima u skladu s potrebama tržišta - kazao je nakon sastanaka rektor Tomić.

Po njegovim riječima, dogovoreno je održavanje Sveučilišne klauzure u siječnju ili veljači sljedeće godine u Orašju na koju će biti svi dionici društvenih procesa u Posavini: Vlada ŽP i sve druge institucije koje imaju interesa prema Sveučilištu i od kojih interes ima Sveučilište, poput Zavoda za zapošljavanje, bolnice, udruga obrtništva, srednjoškolskih centara i svih drugih dionika, priopćeno je iz Vlade Županije posavske.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

'Mjera mora' predstavlja BiH na svjetskoj pozornici Venecijanskog bijenala (VIDEO)

U Orašju obilježena obljetnica utemeljenja HVO-a

Dan otvorenih vrata Akademije likovnih umjetnosti Široki Brijeg

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta