Bosna i Hercegovina     | 19.12.2018. 15:07 |

Pendeš primila predstavnike IO Asocijacije zbora vojnih izaslanika

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. decembra (FENA) - Ministrica obrane Bosne i Hercegovine Marina Pendeš, sa suradnicima, primila je danas u posjet predstavnike Izvršnog odbora (IO) Asocijacije zbora vojnih izaslanika akreditiranih u BiH - brigadira Žarka Henigmana, pukovnicu Aimee Mowry i brigadira Ladislava Regendu.

Razgovarano je o postignutim rezultatima MO BiH i OS BiH na putu ka euoratlantskim integracijama, te o suradnji s vojnodiplomatskom asocijacijom u BiH i planu suradnje sa Asocijacijom u narednom razdoblju.

Ministrica Pendeš se ovom prigodom zahvalila na suradnji i potpori koju ova asocijacija pruža Ministarstvu obrane BiH kroz različite vidove, glede dostizanja integracijskih ciljeva koji za našu zemlju znače sigurnost, stabilnost i prosperitet.

Također, izrazila je očekivanja da će se suradnja u budućnosti unaprijediti te im poželjela sve najbolje u novoj, 2019. godini.

Brigadir Henigman se zahvalio na dosadašnjoj suradnji i čestitao Ministarstvu obrane BiH na postignutim rezultatima, a osobito na dobivanju Akcijskog plana za članstvo BiH u NATO-u (MAP), te je izrazio spremnost za daljnju potporu Bosni i Hercegovini na ostvarenju strategijskih ciljeva, saopćeno je iz MOBiH-a.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Helez i vojni ataše Njemačke u BiH potpisali Tehničke sporazume

Posmatrački let "Otvoreno neba" nad BiH naredne sedmice

Predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti BPK posjetili kompaniju 'Emka-Bosnia'

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'