Sport     | 19.12.2018. 12:32 |

Sparsi dočekuju Borac iz Čačka u 12. kolu ABA 2 lige

FENA Vanja Tolj

SARAJEVO, 19. decembra (FENA) - Košarkaši Sparsa sutra u Sarajevu dočekuju ekipu Borca iz Čačka, u susretu 12. kola ABA 2 lige. 

Sarajevski klub meč protiv Borca dočekuje nakon poraza u gostima od Helios Sunsa i domaćeg poraza protiv MZT-a iz Skoplja. Izabranici Marka Trbića nazadovali su sa drugog na četvrto mjesto ligaške tabele i sigurno je da protiv Borca žele prekinuti negativan niz.

Trbić ističe da njegovu ekipu očekuje težak meč, ali nada se pobjedi.  

- Igramo utakmicu protiv tima koji u posljednje vrijeme diže formu, dok mi imamo seriju lošijih igara i rezultata. Ukoliko želimo da se vratimo u vrh tabele, u četvrtak moramo biti maksimalno angažovani. Utakmica će biti teška jer smo u lošem ritmu ali se nadam da ćemo pokazati svoje pravo lice, pokušati prevazići sve probleme i učiniti sve da pobijedimo - izjavio je Trbić. 

Igrač Sparsa Adi Zahiragić naglašava da je ekipa spremna za Borac, te da su njegovi saigrači svjesni da će igrati protiv jakog rivala. 

- Spremni dočekujemo susret protiv Borca. Znamo da nas očekuje teška utakmica, znamo odakle nam prijeti najveća opasnost i ukoliko to uspijemo zaustaviti, vjerujem da ćemo prekinuti niz poraza u ABA 2 Ligi. Poraz protiv MZT-a nas nije toliko poremetio, izvukli smo pouke iz te utakmice i idemo dalje - objasnio je Zahiragić. 

Utakmica Spars - Borac će biti odigrana u četvrtak, 20. decembra u dvorani "Grbavica" s početkom u 18 sati.  

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Proširuje se ABA liga

Igokea deklasirala Mladost u posljednjem meču prvog kola Lige 6

NBA - Golden State savladao Dallas za petu uzastopnu pobjedu

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'