Regija     | 19.12.2018. 09:07 |

Crnogorska kompanija povukla lutke jer su štetne po zdravlje djece

FENA Mladenka Krilic

PODGORICA, 19. prosinca (FENA) - Kompanija "Kovači" iz Tuzi (Crna Gora) povukla je iz svojih radnji igračke "Frozen", "Girl Frozen" i "Lutka Maša", jer su rizične po zdravlje zbog povećanog sadržaja supstance koja može štetiti zdravlju djece i uzrokovati oštećenja reproduktivnog sustava.

Oni su pozvali građane koji su kupili sporne lutke da ih odmah vrate u objekat u koji su ih kupili, gdje će im biti vraćen novac, prenosi RTCG.

-Zahvaljujemo na saradnji i izvinjavamo se zbog bilo koje neprijatnosti koje smo prouzrokovali - poručili su iz te kompanije.

Da su igračke opasne potvrdila je Zdravstveno-sanitarna inspekcija koja je i dalje u kontroli, priopćeno je iz Uprave za inspekcijske poslove.

Ovo nije prvi put da su na crnogorskom tržištu pronađene opasne igračke.

 Sredinom studenoga po nalogu zdravstveno-sanitarne inspekcije, s tržišta u Crnoj Gori povučene su igračke "Medžik grl lutke", "Pokemon" i "Snežana sa patuljcima", jer je ustanovljeno da sadrže povećan nivo ftalata koji štetno utiče na zdravlje djece.

Inspektori su tada kontrolirali 15 uvoznika, a sporne igračke pronađene su kod njih sedam. Uvoznici su igračke povukli, a oni koji su ih već kupili mogu ih vratiti u zamjenu za novac.

 

 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Više od polovine građana Crne Gore vjeruje da se za glasanje dobiva novac - istraživanje

U Crnoj Gori i Srbiji obilježena 25. obljetnica početka NATO udara

Slabiji potres u Crnoj Gori

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo