Bosna i Hercegovina     | 18.12.2018. 15:10 |

Za projekte zaštite okoliša Crnoj Gori i BiH dostupno 4,4 milijuna eura

FENA Roland Grabovac

MOSTAR, 18. prosinca (FENA) - U okviru Drugog poziva za dostavljanje prijedloga projekata u okviru IPA Programa prekogranične suradnje Bosna i Hercegovina - Crna Gora, za projekte zaštite okoliša nevladinim organizacijama dostupno je 4,4 milijuna eura.

- Poziv je otvoren za podnošenje prijedloga u okviru dva specifična cilja, prvi se tiče poboljšanja u sistemu upravljanja otpadnim vodama, krutim otpadom i zaštite okoliša kroz prekogranične aktivnosti i koordinaciju, a drugi specifični cilj odnosi se na oblast turizma te zaštite prirodne i kulturne baštine - kazala je stručna suradnica Direkciji za europske integracije Vedrana Bosić na Info danu organiziranom u povodu objave Drugog poziva.

Drugi poziv otvoren je do 25. siječnja 2019. godine, a svoje projekte mogu aplicirati neprofitne pravne osobe, poput javnih institucija, nevladinih udruga, turističkih organizacija i regionalnih razvojnih agencija.

Bosić je dodala kako je Direkcija za europske integracije tijekom 2018. godine provela niz značajnih aktivnosti na izgradnji kapaciteta potencijalnih aplikanata.

U vezi s tim organizirane su tri trodnevne obuke u Konjicu, Trebinju i Nikšiću, kao i forum za traženje partnera, a sve s ciljem doprinosa kvaliteti aplikacija.

Organizatori današnjeg Info dana u Mostaru bili su Direkcija za europske integracije BiH i Ured za europske integracije Crne Gore, u suradnji s Izaslanstvom Europske unije u BiH i uz podršku Zajedničkog tehničkog tajništva Programa.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

U Konjicu predstavljen IPA Program prekogranične saradnje BiH-Crna Gora 2021.-2027.

U Orašju radionica o mogućnostima povlačenja sredstava iz Interreg IPA programa

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo