Bosna i Hercegovina     | 17.12.2018. 15:39 |

Usvojen Pravilnik o organizaciji Ureda za prevenciju i suzbijanje korupcije

FENA Saopćenje

BRČKO, 17. prosinca (FENA) - Vlada Brčko distrikta usvojila je u ponedjeljak na izvanrednoj sjednici Prijedlog odluke o usvajanju amandmana na Proračun Brčko distrikta BiH za 2018. godinu te Prijedlog odluke o visini stope poreza na nekretnine u Brčko distriktu BiH za 2019. godinu.

Usvojene su i Smjernice za izradu nacrta pravilnika kao i Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o načinu i uvjetima za poticaj u poljoprivrednoj proizvodnji za 2018. godinu, priopćeno je iz Vlade Brčko distrikta.  

Nastavljena je i 54. redovita sjednica na kojoj su usvojene Smjernice za izradu nacrta odluke o proceduri izrade nacrta zakona i drugih propisa Brčko distrikta BiH.

Osim toga, usvojen je i Pravilnik o unutarnjoj organizaciji Ureda za prevenciju korupcije i koordinaciju aktivnosti na suzbijanju korupcije, kao i kodeks ponašanja zaposlenika u tom Uredu.

Voditelj Zakonodavnog ureda u Vladi Brčko distrikta BiH Adnan Pašalić kazao je kako su usvajanjem ovih akata stvoreni organizacijski preduvjeti da Ured počne s radom.

Usvajanjem Pravilnika utvrđena je unutarnja organizacija rada Ureda, a usvajanjem proračuna za sljedeću godinu bit će u potpunosti stvoreni uvjeti za početak rada. Kao što je zakon predvidio, Ured će imati dvije organizacijske jedinice u formi sektora. Jedan će se baviti prevencijom korupcije, a drugi aktivnostima na suzbijanju korupcije, a imat će i odgovarajuću službu za kadrovske i financijske potrebe, pojasnio je Pašalić.

Dodao je kako je zakonom definirano da će Odsjek za žalbe i pritužbe građana u Vladi Brčko distrikta BiH biti ukinut u sadašnjoj formi, a da će zaposlenike preuzeti budući Ured, kako je to predviđeno Zakonom o državnoj službi.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

U Brčkom održan seminar za šahovske sudije

U Brčkom više udruženja upriličilo 'Bajramsku svečanost'

Komisija za odlučivanje o sukobu interesa u Brčko Distriktu pokrenula 76 postupaka u 2023. godini

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!