Magazin     | 17.12.2018. 09:17 |

Raskošan doček nove 2019. godine u Beču

FENA Saopćenje

SARAJEVO/BEČ, 17. decembra (FENA) – U Beču se doček Nove godine slavi veoma raskošno. Posebno je proslava u starom gradu veoma omiljena, a dobro raspoloženje je zagarantovano i na brojnim gala večerama, svečanim balovima, u koncertnim dvoranama, operi, klubovima i modernim barovima, prenosi Eurocomm PR Sarajevo.

Za goste je i ove godine spreman bogat i raznovrstan dnevni i večernji program počev od izložbi, preko koncerata, opere i opereta, kao i muzičkih specijaliteta kao što su "Bodyguard" i "I am from Austria".

Bečki stari grad će se 31. decembra pretvoriti u veliki zabavni areal: od 14 sati gastronomi će servirati punč i najrazličitije kulinarske specijalitete, a na brojnim binama izvodit će se zabavni program, valcer, operete, rok i pop muzika, šlageri, kao i DJ nastupi.

Popularna je i "klasična milja" na Grabenu, a tu će u popodnevnim satima biti organizirani kratki kursevi valcera, a prostor će biti dekorisan kao balska sala. U ponoć će na trgu ispred Gradske vijećnice i u Prateru stara godina biti ispraćena velikim vatrometom.

Jedinstvenu atmosferu za doček Nove godine nudi i krstarenje Dunavom, novogodišnji bal u Hofburgu i novogodišnje gala-večeri u Gradskoj skupštini i luksuznim hotelima.

Luksuzni voz "Majestic Imperator" nudi vožnju za doček Nove godine, a Bečka državna opera će tradicionalno izvoditi "Slijepog miša" Johanna Straussa.

Novogodišnje jutro će u Beču biti tradicionalno obilježeno doručkom protiv mamurluka na trgu ispred Gradske skupštine od 10 sati, uz prijenos Novogodišnjeg koncerta Bečke filharmonije na velikom platnu.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Beč u mikro dozama: Lipicaner kapsule osvajaju Ameriku i Veliku Britaniju

U Beču razvijena samočisteća boja za zidove koja čisti zrak

U Beču izgradnja najvećeg austrijskog obrazovnog kampusa

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta