Sport     | 16.12.2018. 14:01 |

Džeko, Klepić i Pezer u konkurenciji za bh. sportistu godine

FENA Hasan Selhanović

SARAJEVO, 16. decembra (FENA) - Manifestacija Izbora sportiste godine Bosne i Hercegovine, koji organiziraju  banjalučke "Nezavisne novine" i BHT-a, po 18. put će biti  održana sutra, 17. decembra u Sarajevu.

Odluka o najboljim sportistima BiH  bit će potvrđena na posljednjoj sjednici Žirija, neposredno pred sam početak manifestacije. 

Urednik sportske rubrike "Nezavisnih novina" Goran Karać danas je na pres-konferenciji kazao da tom manifestacijom žele da izraze podršku najboljim  bh. sportistima. 

- Pozvao bih sve sutra navečer da podržimo naše sportiste, neka to bude večer sporta i dobrih vibracija. Želimo da  još jednom pozdravimo sportiste, da se svi zajedno prisjetimo njihovih ovogodišnjih rezultata, da im još jednom pošaljemo poruku da smo uz njih i da će tako biti i ubuduće - kazao je Korać.      

Urednik sportskog programa BH Radija 1 i dopredsjednik žrija Adnan Ljubović izajvio je da  je i ove godine žiri bio u respektabilnom sastavu u kojim su bivši sportisti, sportski radnici, predstavnici Olimpijskog komiteta BiH, Ministarstva civilnih poslova BiH te medija.

- Žiri je održao tri sjednice u Mostaru, Sarajevu i Banjoj Luci, a  sutra na posljednjoj potvrdit će sve odluke koje su donesene na prehodnim sjednicama. Ova sportska godina nije obilježena pretjerano značajnim rezultatima i dostignućima naših sportista, tako da je bilo dosta teško izabrati najbolje u 12 kategorija. U pojedinim kategorijama i nije bilo nekih dilema. Ono što je bitno napomenuti sve odluke, kao i ranijih godina, donesene su konsenzusom članova žirija i nije bilo preglasavanja. Žiri je ove godine imao taj kapacitet da može kompetentno odlučuvati o najboljim.  Nadam da smo došli do onih imena koja zaslužuju da budu nagrađena - kazao je Ljubović.

U glavnim kategorijama, za najboljeg sportistu BiH u konkurenciji su: nogometaš  Edin Džeko, karatista Ivan Klepić i atletičar Mesud Pezer, a za najbolju  sportistkinju košarkašica Marica Gajić, judašica  Larisa Cerić i karatašica Ivona Ćavar.

U konkurenciji za ekipu godine su ostali: ženska košarkaška reprezentacija  BiH, nogometna reprezentacija BiH i teniska Davis cup reprezetacija BiH, dok u kategoriji  za  najboljeg bh. trenera godine konkurišu:  Branislav Crnogorac (judo), Robert Prosinečki (nogomet) i Blaž Slišković (nogomet). 

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Nikšiću uručena ovogodišnja nagrada Nezavisnih novina za najboljeg ministra u FBiH

Žiri Izbora najboljeg sportiste BiH skratio liste kandidata

Usvojene šire liste kandidata za Izbor najboljeg sportiste BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo