Magazin     | 15.12.2018. 13:31 |

Goraždanin Armin Kuduz najmlađim sugrađanima poklonio svijetlećeg jelena

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 15. decembra (FENA) - Goraždanin Armin Kuduz odlučio je obradovati svoje sugrađane, posebno najmlađe uz novogodišnje praznike. Kako bi doprinio prazničnoj dekoraciji grada, u svojoj kućnoj radionici izradio je svijetlećeg jelena te ga uz podršku prijatelja ugostitelja postavio na raskrsnici u ulici Zaima Imamovića.

- Nisam očekivao da će sve ovo naići na ovakav interes, ali mi je drago da su posebno djeca oduševljena, stalno dolaze i slikaju se - priča za Fenu Kuduz.

Na ideju izrade svijetlećeg jelena od žice, visokog dva i po metra, došao je kaže još prošle godine, za vrijeme novogodišnjih praznika. Želio ga je sam napraviti.  

-Nekako mi je grad i tada zaista bio skromno okićen i želio sam da bar malim dijelom to popravim. Inspiracija su mi bila djeca, posebno moja kćerka, jer oni se tome najviše raduju. Otišao sam i kupio materijal, nekih 150 do 200 metara žice, platno koje sam lakirao i lampice koje sam ugradio. Izrada jelena je trajala četiri dana i onda smo ga postavili na vidno mjesto u gradu, na raskrsnici, u bašti ugostiteljskog objekta Art - dodaje skromno, iznenađen interesovanjem javnosti.

Arminu Kuduzu ovo nije jedini proizvod, jer svojim spretnim rukama izrađuje razne predmete i ukrase.

- Dovoljna je dobra ideja, volja i spretne ruke, i proizvod je tu. Smatram da se i u Goraždu može puno više učiniti i u smislu pretpraznične novogodišnje atmosfere. Ne trebaju neka enormna sredstva koja gradovi troše na dekoraciju uz praznike. Imam još jednu ideju možda za narednu Novu godinu koju želim posebno djeci učiniti ljepšom i zabavnijom. I sada mi je žao što nisam uradio i saonice da njihov ugođaj bude potpun, ali biće prilike - zaključuje.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Grad Goražde uz podršku Italije do rješenja za gradsku dnevnu pijacu

Počeo 27. planinarski pohod 'Grebak - put života'

Goraždani traže rješavanje problema nelegalne deponije u Šišetima

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom