Servisne informacije     | 12.12.2018. 13:52 |

U BiH sutra postepeno naoblačenje, u večernjim satima kiša i snijeg

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. decembra (FENA) - U Hercegovini, Krajini i zapadnim područjima Bosne sutra se u jutarnjim satima očekuje pretežno oblačno vrijeme. U ostatku BiH sunčano, uz postepeno naoblačenje tokom dana. U večernjim satima ili u noći sa četvrtka na petak u većem dijelu Bosne se očekuje snijeg, a u Hercegovini kiša.

Vjetar u Bosni slab do umjeren istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini slaba bura. Jutarnje temperature od -7 do 0, na planinama do - 12, na jugu od 0 do 5, a dnevne od 0 do 5, na jugu od 4 do 9 stepeni.

U Sarajevu će u jutarnjim satima biti pretežno sunčano s maglom ili sumaglicom u kotlinskim dijelovima grada. U ostatku dana postepeno naoblačenje. U kasnim večernjim satima i u noći sa četvrtka na petak očekuje se snijeg. Jutarnja temperatura iznosit će oko -4, a dnevna oko 1 stepen

U centralnim i istočnim područjima Bosne danas je bilo pretežno oblačno i maglovito vrijeme. U ostatku BiH sunčano.

Temperature zraka u 13 sati: Bjelašnica -10, Livno 0, Sarajevo 1, Srebrenica 2, Jajce, Prijedor 3, Doboj, Zvornik 4, Sanski Most, Zenica 5, Drvar, Gradačac 6, Mostar, Stolac, Tuzla, Trebinje 7, Bihać, Brčko, Široki Brijeg, Bijeljina 8, Banja Luka 9, Neum 10 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

U BiH jutros sunčano, u Bihaću u 8.00 sati 20 stepeni

U BiH oblačno, dnevna temperatura od 14 do 20 stepeni

Danas prvi dan proljeća

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!