Najave     | 12.12.2018. 10:13 |

EYOF 2019 i FUCZ potpisuju sporazum o stručnoj saradnji

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. decembra (FENA) - Privredno društvo “EYOF 2019.” d.o.o i Federalna uprava civilne zaštite (FUCZ) sutra će potpisati Sporazum o stručnoj saradnji i partnerstvu.

Sporazum će potpisati direktor privrednog društva “EYOF 2019” d.o.o. Senahid Godinjak i direktor FUCZ Fahrudin Solak, saopćeno je iz FUCZ.      

Predmet ovog sporazuma je stručno-partnerski odnos koji se ogleda u kontinuiranoj podršci aktivnostima vezanim za uspješnu pripremu organizacije i održavanja Evropskog omladinskog olimpijskog festivala 2019. godine (EYOF 2019).

Potpisnici Sporazuma će međusobno sarađivati kroz različite vidove poslovne, organizacione, stručne, obrazovne, naučne i operativne saradnje i partnerstva, a posebno kroz promociju značaja organizovanja EYOF-a 2019, uključivanje ljudskih i materijalno-tehničkih sredstava i drugih kapaciteta potpisnika u različite vidove organizacijskog projekta EYOF 2019.

Sarađivat će i kroz animaciju volontera kroz projekt “Mreža volontera” za volontersko angažovanje u organizaciji EYOF-a 2019, organizovanje zajedničkih vježbi, sastanaka, radionica i predavanja, zajedničku realizaciju programa edukacije i treninga budućih učesnika organizacije i nosilaca organizacijskih projekata pojedinih službi, razmjenu stručnog i operativnog osoblja u redovnoj i posebnoj edukaciji organizatora EYOF-a 2019, proučavanje problema organizacije EYOF 2019 i iznalaženje najboljih rješenja za njihovo prevazilaženje i druge vidove saradnje od interesa za uspješnu organizaciju EYOF-a 2019.

Evropski omladinski olimpijski festival će biti održan u Sarajevu i Istočnom Sarajevu od 9. do 16. februara 2019. godine.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Šumski požar na lokalitetu Garački potok i dalje aktivan, vatrogasci na terenu

Kadribegović: Mine predstavljaju opasnost i nakon skoro 30 godina od završetka rata

Federalni štab civilne zaštite dodijelio priznanja za 53 kolektiva i pojedinca

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana