Bosna i Hercegovina     | 11.12.2018. 10:56 |

Nagrada 'Gordana Jelić' za volontera godine 2018. profesorici Tanji Babić

FENA Saopćenje

ŠIROKI BRIJEG, 11. prosinca (FENA) - Profesorica Tanja Babić iz Kiseljaka dobitnica je nagrade "Gordana Jelić" za volontera 2018. godine, koju po prvi put dodjeljuje Zaklada fra Mladen Hrkać u Bosni i Hercegovini.

Tanju Babić je za volontera godine 2018. nominirala Srednja škola Ivan Goran Kovačić u Kiseljaku u kojoj je ona profesorica engleskog i hrvatskog jezika, no pokojnoj Gordani Jelić slična je ne samo po nastavničkom zvanju, nego i po razvijenom sluhu za društvene potrebe, priopćeno je iz spomenute zaklade.

Tanja je, kako je navedeno, istaknuta kao djelatnik koji podiže ugled općine Kiseljak i same škole te razvija pozitivnu sliku o ustanovi, njihovim djelatnicima i učenicima, a to čini prenošenjem svoje ljubavi prema humanitarnom radu na učenike i kolege.

Kao voditelj sekcije volontera Srednje škole Ivan Goran Kovačić organizirala je rad s djecom s poteškoćama u učenju i razvoju u ustanovi ERC Duga Kiseljak. Također, pruža svoju svesrdnu pomoć Udruzi roditelja "Naša djeca" u organizaciji humanitarnih manifestacija raznog tipa.

Osim toga, Tanja je neumoran pokretač akcija podjele paketića za prigodne blagdane i besplatnih radionica iz engleskog jezika te radionica na teme poput vršnjačkog nasilja, volonterstva, igrokaza, predstava čiji prihod je usmjeren u humanitarne svrhe i sl.

U općinama Kiseljak i Kreševo pokrenula je akciju skupljanja pomoći za učenike osnovnih škola koji nisu u mogućnosti platiti užinu.

 Tanja je i idejni začetnik i voditelj Facebook grupe "Pomoć svima koji je trebaju, i naše malo je nekome puno". Grupa ima za cilj otkriti sve one kojima je potrebna pomoć i u suradnji s članovima grupe koji nude ono što imaju donirati, realizirati tu pomoć. Broj članova grupe je oko 700 osoba i u stalnom je porastu. 

U okviru škole organizirala je obilježavanje Dana borbe protiv dječjeg karcinoma i karcinoma dojke, provela akciju "Srce za Olju" za prikupljanje sredstava za operaciju bivše učenice te predano skrbi o brojnim potrebitim osobama i surađuje s udrugama i ustanovama s ciljem pokretanja pozitivnih promjena u društvu.

Tanja se ističe i po ozbiljnom pristupu volonterskom radu, transparentnom i inovativnom pristupu u razvoju volonterskih programa i radionica te korištenju modernih načina komunikacije i edukacije novih generacija, priopćeno je iz Zaklade fra Mladen Hrkač.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Bošnjak uručila Harisu Memiševiću Državnu nagradu  za znanost

Aluminij Industriji u Zagrebu dodijeljena ESG nagrada

Sajam bh. knjige u Geteborgu - Nagrada 'Meho Baraković' za 2024. bh. piscu Izetu Muratspahiću

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana