Kultura     | 11.12.2018. 09:49 |

U Mostaru izložba foto-portreta Marina Čilića i Ivana Dodiga

FENA Saopćenje

MOSTAR, 11. prosinca (FENA) - Galerija Aluminij ovogodišnju izlagačku sezonu zaključit će izložbom 'Asovi u objektivu', svjetski cijenjene profesionalne sportske fotografkinje Gordane Dane Anders, na kojoj će biti prikazano 30 portreta teniskih zvijezda Marina Čilića i Ivana Dodiga, u nekim od najbitnijih i najdinamičnijih trenutaka njihovih karijera.

Izložba će biti otvorena u četvrtak, 13. prosinca, s početkom u 19 sati.

Fotografije su nastale na turnirima Pariza (Roland Garros), Londona (Wimbledon), Hamburga (German Open), Hallea (Gerry Weber), Zagreba (Zagreb Indoors) i Umaga (Vegeta Croatia Open), kazao je direktor Aluminijevih korporativnih komunikacija Darko Juka koji očekuje da će izložba izazvati veliku pozornost u javnosti.

Galerija Aluminij, u zajedničkoj organizaciji s MC Terra Mostar, postavit će fotografije velikoga formata (90x135 cm), po petnaest Marinovih i Ivanovih portreta u iznimno dinamičnomu ovjekovječenju njihove požrtvovnosti na terenu.

Sportska novinarka Tanja Vučić tom je prigodom u kataloškomu osvrtu zapisala kako je Čilićev i Dodigov put prema vrhu teniskoga svijeta ''satkan gorljivom željom za uspjehom i hercegovačkim prkosom koji je odolijevao i najtežim kušnjama''.

- Fotografije Dane Anders, koja je društvu odabranih europskih velikana športske fotografije, pršte emocionalnim nabojem i na najbolji nam način prenose i dočaravaju ozračja, strepnje, očekivanja i onaj vrhunski osjećaj postignuća najvećih uspjeha s ovih velikih natjecanja. Izložbom u Mostaru, u Galeriji Aluminij, Daninu priču povezujemo s podnebljem u kojemu su dvojica međugorskih tenisača napravili prve teniske korake - zapisala je, uz ostalo, Vučić.  

Inače, Dana Anders rođena je u Zadru (RH) 1950. godine. U novinarstvu je od 1968. a sportskom se fotografijom bavi od 1979. godine. Godinama prati najveće teniske turnire te objavljuje u više uglednih tiskovina i značajnih sportskih publikacija. Dosad je imala niz samostalnih i skupnih izložbi i dobitnica je više nagrada i priznanja. Članica je Njemačkoga novinarskog društva (DJV) i Zbora fotoreportera Hrvatske. Živi i radi u Hamburgu (Njemačka).

Izložba će biti otvorena do 11. siječnja sljedeće godine.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

U subotu otvaranje panoramskog kotača u Mostaru

Otvorena izložba fotografija 'Duvanjski memento'

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo