Sport     | 10.12.2018. 13:47 |

Mali nogomet - 26. memorijal "Asim Ferhatović Hase" 22. i 23. decembra

FENA Hasan Selhanović

SARAJEVO, 10. decembra (FENA) - Tradicionalni malonogometni memorijalni turnir "Asim Ferhatović Hase" u 26. izdanju igrat će se 22. i 23. decembra u  Sarajevu. Turnir se igra u znak sjećanja na jednog od najboljih bosanskohercegovačkih nogometaša u istoriji. 

I ove godine turnir je zadržao visoki rejting, što potvrđuje učešće osam kvalitetnih ekipa -  Sarajevo, Željezničar, Olimpik, TOŠK, Slavija, Bosna Visoko, selekcija Sandžaka i organizator Vratnik. 

Na pres-konfrenciji predstavnik FK Vratnik Mirsad Ibrić naglasio je da "ime i lik legendarnog nogometaša kroz ovaj memorijalni turnir žive u srcima njegovih poštovalaca".

- Ovogodišnji i svi drugi turniri u čast Haseta trebaju imati visoki nivo i prema organizaciji i  kvalitetu učesnika - kazao je Ibrić.

Član Organizacionog odbora Fuad Muzurović izjavio je da je u karijeri imao priliku i čast da trenira i igra s Asimom Ferhatovićem.

- Nažalost vrlo kratko, jer zbog povrede on je morao završiti karijeru. I pored toga, moram reći da mi je mnogo pomogao i mnogo značio u karijeri, i ne samo meni, nego i drugim igračima poput Vahidina Musemića, koji su od njega naslijedili sve one lijepe atribute. Puno mi je značio svojim savjetima i kad sam se počeo baviti trenerskim poslom. Nažalost, prerano je otišao. Moja želja je bila kroz cijeli ovaj period da FK Sarajevo na kraju prvenstva odigra jednu utakmicu u čast Haseta, da se dovedu ekipe iz inostranstva, sa kvalitetnim fudbalerima - kazao je Muzurović.

Generalni sekretar FK Vratnik Mufid Zimić zahvalio je FK Sarajevo na pomoći u organizaciji, na svim dosadašnjim turnirima, te pojasnio sistem takmičenja. 

- Osam ekipa će žrijebom biti podijeljeno u dvije grupe, a najbolje ekipe u grupama će igrati za osvajanje turnira, dok će drugoplasirane ekipe igrati za treće mjesto. Učesnici su naši prijatelji koji su izrazili želju da dođu i igraju i hvala im uime našeg kluba - izjavio je Zimić.

On je najavio da će prvi put na memorijalu revijalnu utakmicu igrati ženske ekipe SFK 2000.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

MNK Livac pobjednik 12. sezone BH Telecom Fair Play lige

Završena grupna faza BH Telecom Fair Play lige, poznati parovi 1/4 finala

Mali nogomet - Sarajevo i Željezničar predvode ekipe na 31. memorijalu 'Asim Ferhatović Hase'

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom