Bosna i Hercegovina     | 10.12.2018. 12:22 |

Učenici iz Sarajeva, Kalesije i Jablanice najbolji na takmičenju o minama

FENA Mevlida Ridžal

GORNJI VAKUF-USKOPLJE, 10. decembra (FENA) - Federalno takmičenje iz programa "Upozoravanje na opasnost od mina“ održano je u Gornjem Vakufu-Uskoplju, u organizaciji Crvenog križa iz toga grada.

Kako je kazao sekretar ove organizacije Muris Pidro, učenici sedmih razreda osnovnih škola, članovi pobjedničkih ekipa na kantonalnim takmičenjima, pokazali su zavidan nivo znanja i vještina u toj oblasti.

-Najbolji rezultat na takmičenju ostvarila je ekipa OŠ 'Silvije Strahimir Kranjčević' Sarajevo, koja je osvojila prvo mjesto, drugi su bili učenici OŠ 'Tojšići' iz Kalesije, a treći predstavnicu OŠ 'Suljo Čilić' iz Jablanice - naglasio je.

Čestitao je najboljim ekipama i zahvalio Crvenom križu Federacije BiH "na ukazanom povjerenju u organizaciji ovog važnog takmičenja“.

- I na ovaj način, mi nastojimo podići svijest o opasnosti od mina i drugih eksplozivnih sredstava zaostalih iz rata, s ciljem preveniranja novih nesreća i stradanja ljudi - kazao je.

Istaknuo je, također, da se pod minama još uvijek nalazi dva posto ukupne površine Bosne i Hercegovine te da je Gornji Vakuf-Uskoplje među najrizičnijim općinama po tom pitanju.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Isak otvorio matematičko takmičenje za učenike iz Zeničko-dobojskog kantona

Zagreb - Završeno 29. međunarodno takmičenje u učenju Kur’ana, prvi put pobijedila žena

Promocija projekta pomoći preživjelima od mina (VIDEO)

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana