Bosna i Hercegovina     | 07.12.2018. 13:23 |

Veleposlanica Marinčić predala vjerodajnice generalnom tajniku IMO-a

FENA Saopćenje

LONDON, 7. decembra (FENA) - Veleposlanica Bosne i Hercegovine u Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije i Sjeverne Irske Valentina Marinčić predala je u četvrtak u Londonu vjerodajnice generalnom tajniku Međunarodne pomorske organizacije (IMO) Kitack Limu.

Tom prigodom veleposlanica Marinčić je istaknula da Bosna i Hercegovina pruža potporu naporima Međunarodne pomorske organizacije (IMO) da međunarodno pomorstvo učini što je moguće sigurnijim načinom transporta s aspekta okruženja i zaštite globalnih vodenih resursa. Naglasila je i da ohrabruju aktivnosti IMO usmjerene na ostvarenje ciljeva Programa Ujedinjenih naroda za održivi razvoj do 2030. godine i poseban fokus na cilj održivog razvoja koji se odnosi na očuvanje i održivu upotrebu oceana, mora i morskih resursa. 

Međunarodna pomorska organizacija (IMO) je specijalizirana agencija Ujedinjenih naroda, utemeljena 1948. godine u Londonu, s posebnom zadaćom da brine o sigurnosti i utjecaju koji na okruženje ima međunarodni pomorski promet i brodarska industrija, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH. 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u raženom brašnu podrijetlom iz Litve

Izbori za Hrvatski sabor: Do 16.30 sati na izbore izašlo 28.003 birača u BiH

Milanović: Pregovori o ulasku BiH u EU trajat će duže od 500 godina

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'