Bosna i Hercegovina     | 06.12.2018. 15:29 |

MFS EMMAUS - Porodica Bašić od danas u novoj i toploj kući

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6.decembra (FENA) – Međunarodni forum solidarnosti Emmaus (MFS-EMMAUS) je danas uručio ključeve od nove kuće sedmočlanoj porodici Bašić iz Lendića, općina Gračanica čija je priča potresla građane BiH kao i cijeli region.

Projekt je realiziran zahvaljujući saradnji MFS-EMMAUS-a, Općine Gračanica te dugogodišnjih prijatelja, donatora, organizacija  i građana BiH.

- Porodica Bašić prvi je korisnik gdje je MFS-EMMAUS posredovao i u kupovini zemljišta. Nakon nešto više od pet mjeseci završena je i izgradnja kuće gdje se cjelokupni tim EMMAUS-a maksimalno angažovao kako bi se pitanje te porodice riješilo prije ulaska u novu godinu – saopćeno je iz te organizacije.

Ključeve od kuće uručili su načelnik Općine Gračanica Nusret Helić i sekretar MFS-EMMAUS-a Senad Smajić. Ukupni troškovi izgradnje kuće, uključujući i kupovinu placa te troškova pribavljanja dozvola za građenje  iznosili su 70.649,00 KM od čega je 68.418,67 KM prikupljeno zahvaljujući donatorima.

Ovo je četvrta kuća ove godine koju je MFS-EMMAUS izgradio po sistemu ključ u ruke, a u završnoj fazi je još kuća za porodicu Mehmedbegović iz Živinica.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

MFS-EMMAUS podijeli više od hiljadu obroka sedmično za migrante u Tuzli

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Huawei na 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru: Inovacije za inteligentniji svijet

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana