Servisne informacije     | 06.12.2018. 13:22 |

U većem dijelu BiH sutra sunčano uz umjerenu oblačnost

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. decembra (FENA) - U većem dijelu Bosne i Hercegovine sutra se očekuje pretežno sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. 

Po kotlinama Bosne i uz riječne tokove bit će s maglom i sumaglicom. Tokom poslijepodneva i u večernjim satima doći će do porasta naoblake. Vjetar u Bosni slab južni i jugozapadni, a u Hercegovini prijepodne slaba bura, a poslijepodne slab jugo. Jutarnje temperature od -3 do 2, na jugu od 4 do 8, a dnevne od 6 do 11, na jugu od 10 do 14 stepeni.

U Sarajevu sutra će u jutarnjim satima biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U ostatku dana bit će pretežno sunčano. Novo naoblačenje se očekuje krajem dana ili u večernjim satima. Jutarnja temperatura oko -1, a dnevna oko 6 stepeni. 

Temperature zraka u 13.00 sati: Bjelašnica -7 stepeni, Bugojno 1, Jajce, Sarajevo, Srebrenica 2, Bihać, Sanski Most 3, Livno, Zenica, Banja Luka, Prijedor 4, Brčko, Bijeljina, Doboj, Zvornik 5, Bileća 6, Široki Brijeg, Trebinje 7, Tuzla 8, Mostar, Stolac 9 i Neum 10, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

U većem dijelu Hercegovine i na sjeveru Bosne vedro, u ostatku BiH oblačno

Od sredine dana pogoršanje vremena, slijedi zahlađenje i padavine

U BiH jutros sunčano, u Bihaću u 8.00 sati 20 stepeni

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta