Magazin     | 06.12.2018. 11:36 |

Peti 'Cabaret Winter Fest' donosi raznovrsne programe Zeničanima

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 6. septembra (FENA) - Peti "Cabaret Winter Fest" do kraja decembra u prazničnom periodu ponudit će Zeničanima 16 sadržaja iz oblasti muzičke, likovne, plesne, scenske i literarne umjetnosti.

Festival, koji je počeo još 1. decembra, ove će godine u potpunosti biti realiziran u kafeu "Cabaret", jer je, kako su istakli organizatori na današnjoj pres-konferenciji, izostala podrška lokalne vlasti i dosadašnjeg partnera.

- Ovo je jedini zimski festival koji je nekomercijalnog tipa, čiji su svi programi besplatno dostupni publici. Ove godine nemamo podršku Grada Zenice ni Bosanskog narodnog pozorišta (BNP), koje nam je prošle godine bilo partner - kazao je marketing menadžer Festivala Andrija Petrović.

Njegov brat i direktor Festivala Ivan Petrović dodao je kako nisu dobili podršku ni Zeničko-dobojskog kantona ta da su zbog nerazumijevanja BNP-a i koncert legendarnog Dade Topića i grupe "Gong", koji je na programu 14. decembra, prisiljeni organizirati u neadekvatnom prostoru.

- Na žalost, svi koji budu željeli zbog toga neće moći prisustovati tom koncertu, jer je prostor mali. Ove ćemo godine, uz naše drage tamburaše, 24. decembra dočekati i Polnoćku. Moj brat i ja te ekipa oko nas ponudit ćemo na prodaju umjetničke slike iz privatne kolekcije za pomoć našim najugroženijim sugrađanima - najavio je Ivan Petrović, koji je dodao da će Festival biti završen podjelom paketića za ugroženu djecu te onu koja leže na Odjelu pedijatrije Kantonalne bolnice u Zenici.  

Zbog velike konkurencije i puno prijavljenih autora, kako je istakao selektor za umjetničku fotogarfiju Milenko Šećerović, otvaranje Festivala bili su pomjerili na 1. decembar, kada se izložbom fotografija predstavila Škola fotografije "Zenica" Dijane Muminović.

Šećerović je najavio, između ostalog, za 9. decembar i izložbu slika Hibe Alajbegović iz Sarajeva pod nazivom "Izgubljeni u boji i vremenu".

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!