Kultura     | 05.12.2018. 08:57 |

Festival 'Čitalačka zima 2018' okupio veliki broj posjetitelja u Sarajevu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5. decembra (FENA) - Festival "Čitalačka zima 2018", održan od 27. novembra do 4. decembra u Sarajevu, okupio je više od 800 učesnika, a bila je to prilika da djeca kroz svijet književnosti, umjetnosti i historije spoznaju pozitivne i univerzalne vrijednosti.

Tokom sedam dana trajanja festivala na nekoliko lokacija u Sarajevu djeca su uživala u raznovrsnom programu kao što su književna druženja, lutkarske predstave te mnogobrojne interaktivne i edukativne radionice. Svake godine festival budi sve veći interes kod roditelja, ali i škola i vrtića.

Djeca uzrasta od četiri do 14 godina su kroz interaktivne edukativne radionice ušla u svijet online medija, simbola, putujućih izložbi, ginjol lutaka, ali su imali i priliku da učestvuju u izradi optičkih igračaka, spomenika od gline. Pojedine radionice bile su namijenjene djeci sa invaliditetom, kao i slijepoj i slabovidoj djeci.

Projekat je realizirao Goethe-Institut u BiH u saradnji s mrežom za književnost Traduki, Naučno arheološkim društvom, JU Bibliotekom Sarajeva, Zemaljskim muzejom BiH i Muzejom književnosti i pozorišne umjetnosti BiH, saopćili su organizatori.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Svjetska premijera filma 'Hako' reditelja Josipa Pejakovića na međunarodnom festivalu u Beogradu

Festival 'Dani Jurislava Korenića' otvara predstava 'Bilo jednom na brijunima' Kokana Mladenovića

Večeras počinje 21. TKT Fest - Festival otvara predstava Zijaha Sokolovića

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana