Kultura     | 05.12.2018. 08:54 |

Premijerno prikazan film 'Velika bijela kuća' mladih liječenih od raka

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5. decembra (FENA) - Film "Velika bijela kuća", autorski rad članova grupe mladih liječenih od raka "MladiCe", premijerno je prikazan u sarajevskom Cinema Cityju, a prethodno je ostvario veliki uspjeh osvojivši u oktobru Grand Prix na Dubrovnik Film Festivalu 2018 (DUFF).

Grupa "MladiCe" djeluje u okviru Udruženja Srce za djecu oboljelu od raka i njihovog mentora Zorana Ćatića.

U publici na premijeri filma bila su hrabra djeca i roditelji te prijatelji Udruženja, donatori, volonteri i mnogi drugi veliki prijatelji Udruženja koji podržavaju njihov rad i velika su podrška djeci oboljeloj od raka i njihovim porodicama.

"Velika bijela kuća" je dokumentarni film koji na osnovu sopstvenog životnog iskustva diskutuju o optimizmu, motivaciji, planovima za budućnost u ostvarenju svojih snova, sada i prije opasne bolesti koju su preživjeli.

Urađen je isključivo volonterskim radom i velikim entuzijazmom članova te grupe koji su na ovaj način željeli pokazati da neprestano moramo tražiti nove načine da mladi javno govore o problemima, ali i istovremeno ukazuje na mogućnosti za njihove rješavanje.

- Ovaj film je kruna našeg dosadašnjeg rada, a pošto je film dijelom i priča o Roditeljskoj kući, pa i naziv simbolično aludira na nju, onda je on i kruna rada Roditeljske kuće. Njegova premijera je i dijelom zahvala svim dobrim ljudima koji su na bilo koji način podržali rad Roditeljske kuće i Udruženja, a samim tim i rad mreže mladih liječenih od raka "MladiCa" te djecu oboljelu od raka - istaknula je predstavnica mreže mladih liječenih od raka "MladiCe" Advija Džambas.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Projekcija filma 'Gdje je Anne Frank' u povodu Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta

Imširević: Muhamed Ali se za ljudska prava borio šakama, ali i riječima (VIDEO)

Otvoreno 17. izdanje Mostar film festivala

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu