Bosna i Hercegovina     | 03.12.2018. 16:14 |

Veleposlanica NR Kine u oproštajnom posjetu HNŽ-u

FENA Saopćenje

MOSTAR, 3. prosinca (FENA) - Dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije primio je u ponedjeljak u oproštajni posjet Nj. E. Chen Bo, veleposlanicu Narodne Republike Kine u Bosni i Hercegovini, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

Istaknuvši zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom s Veleposlanstvom Narodne Republike Kine u Bosni i Hercegovini, predsjednik Herceg podsjetio je na uspješan posjet izaslanstva Vlade HNŽ-a NR Kini, koje je, podsjećamo, u sklopu Trećeg Foruma regionalnih i lokalnih lidera boravilo u kineskoj provinciji Hebei.

Tijekom posjeta na poseban način istaknute su nove mogućnosti i područja suradnje kojima se želi unaprijediti ''16 + 1 mehanizam'' i produbiti dosadašnja suradnja u gospodarstvu, poljoprivredi – naročito vinarstvu, drvnoj industriji, energetici, tehnologiji, zaštiti okoliša, obrazovanju, kulturi i drugim područjima.

Govoreći o suradnji u obrazovanju i kulturi naglašeno je kako  u sklopu Sveučilišta u Mostaru, uz tečaj, postoji snažan interes za otvaranje kolegija kineskoga jezika.

Također je spomenuto kako će Međunarodni sajam gospodarstva- Mostar 2019., na kojem će NR Kina biti zemlja partner, biti prigoda da se kroz  susrete gospodarstvenika dodatno osnaže gospodarske veze i suradnja. Tomu u prilog svakako ide uspostavljanje bezviznoga režima između dvije države.

Veleposlanica Chen Bo zahvalila je predsjedniku Hercegu na srdačnu prijemu, istaknuvši kako će joj boravak u Bosni i Hercegovini  i Hercegovačko – neretvanskoj županiji ostati u trajnom sjećanju.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Milas u petak u Novom Travniku, sastat će se s načelnikom te obići Dom zdravlja i Srednju školu

Veleposlanik SAD-a u BiH u službenom posjetu Brčko distriktu

Bradara posjetila Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana