Regija     | 02.12.2018. 22:43 |

Crnogorski MVP: Nije se razgovaralo o osnivanju pakta protiv Srbije

FENA Agencije

PODGORICA, 2. prosinca (FENA/Hina) - Crnogorsko ministarstvo vanjskih poslova priopćilo je da najodgovorniji dužnosnici Crne Gore nisu ni sa kim razgovarali o osnivanju "pakta" protiv bilo koje države u regiji, pa tako ni Srbije čime su odbacili optužbe koje je ranije u nedjelju iznio službeni Beograd.

Zamjenik premijera Kosova Envera Hoxhaj je, kako su prenijeli mediji u regiji, kazao da je za boravka u Crnoj Gori, Hrvatskoj i Makedoniji razgovarao s čelnicima tih država o osnivanju pakta koji bi se suprotstavio Srbiji, a srbijanski ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović nazvao je tu izjavu neprijateljskim činom protiv Srbije i njezinih građana i poziv na dodatnu nestabilnost u regiji.

Dužnosnici Crne Gore nisu ni sa kim razgovarali o osnivanju nikakvih "paktova" protiv bilo koje države u regiji, rečeno je iz Ministarstva vanjskih poslova podgoričkoj agenciji MINA-i.

"Crna Gora je posvećena razvijanju najboljih mogućih odnosa sa svim državama regije, zasnovanih na principima međusobnog povjerenja i poštovanja", naveli su iz ministarstva.

Crna Gora se zalaže se za stabilnu, sigurnu i prosperitetnu regiju utemeljenu na europskim vrijednostima, navodi crnogorski MVP.

"Jačanje regionalne suradnje i dobrosusjedskih odnosa jedan je od prioriteta vanjske politike Crne Gore", poručili su iz Ministarstva.

Stefanović je izjavio da pozivi na stvaranje pakta protiv Srbije dolaze u trenutku kad je ona “ekonomski i politički snažnija, ima veću ulogu u svijetu i može policijski i vojno značajnije zaštiti svoj teritorij i svoj narod“, što vidi i regija.

Hoxhaj je rekao za Večernji list u subotu da je u "nekoliko navrata, za vrijeme boravka u Hrvatskoj, Makedoniji i Crnog Gori, razgovarao s čelnicima tih država da osnujemo jedan pakt koji bi se suprotstavio Srbiji i njihovoj agresivnoj politici". Ocijenio je da ideja velike Srbije nije umrla i da "Srbija ne želi samo destabilizirati Kosovo već i cijelu regiju".

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Srbija: Dio oporbe nije sudjelovao na konzultacijama u Skupštini

MUP Srbije pozvao medije da ne objavljuju netočne i neprovjerene informacije o nestanku djevojčice

Obustavljena pretraga terena u potrazi za nestalom djevojčicom

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo