Sport     | 02.12.2018. 15:14 |

Novi poraz Željezničara, Široki Brijeg 'odnio' bodove sa Grbavice

FENA Haris Dedović

SARAJEVO, 2. decembra (FENA) - Nogometaši Željezničara su u derbi susretu 19. kola Premijer lige BiH danas na Grbavici poraženi od Širokog Brijega sa 2:3 (1:2).

Plavi sa Grbavice još jednom su razočarali svoje navijače i upisali peti uzastopni poraz, dok je Široki Brijeg pobjedom preskočio na tabeli današnjeg rivala i prezimit će na trećoj poziciji prvenstvene tabele.

Već u drugoj minuti gosti su poveli. Loptu je s lijeve strane ubacio Begonja, a na drugoj stativi volej udarcem gol postiže Marić. 

Nakon primljenog pogotka Željezničar je krenuo ofanzivnije, a u devetoj minuti imao je dobru priliku preko Jazvića koji iskosa iz odlične situacije šutira u Bilobrka. Gosti su uzvratili preko Eliomar u 16. minuti koji šutira sa vrha kaznenog prostora, a golman Željezničara Kjosevski sjajno brani. 

U 19. minuti je Željezničar je došao do izjednačenja. Veselinović je ubacio sa desne strane, Bilobrk odbio, a Hajdarević natrčao na loptu i pogodio za svoj prvijenac. 

No, radost domaćih navijača nije dugo trajala s obzirom na to da je u 28. minuti Široki Brijeg ponovo došao u vodstvo, a strijelac nakon konranapada bio je Begonja. 

Do kraja poluvremena Željezničar je imao nekoliko prilika preko Veselinovića, Ramovića, dok su i gosti prijetlili preko Bagarića i Begonja ali se rezultat nije mijenjao.

Drugo poluvrijeme počelo je pogotkom Željezničara. Ramović je u 49. minuti sjajno prošao po lijevoj strani, ubacio u sredinu, a Jazvić pogodio mrežu gostiju za novo izjednačenje. 

U nastavku je Željezničar dva puta imao priliku da dođe u vodstvo, preko Jazvića, a kasnije i Krpića, ali bez realizacije. 

U 85. minuti sudija je dosudio jedanaesterac za Široki Brijeg, a siguran realizator bio je Eliomar za veliku pobjedu sovje ekipe.

Nakon ovog susreta slijedi prvenstvena pauza.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Počinju kvalifikacije za EP za nogometašice, BiH pod vodstvom novog selektora protiv Portugala i S. Irske

Takmičarska komisija NSBiH: Sarajevu oduzeta tri boda, suspendovani Mirvić i Ibričić

Egipćani sumnjaju u pobjedu nad Hrvatskom

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom