Servisne informacije     | 02.12.2018. 09:19 |

Tokom dana smanjenje oblačnosti u BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. decembra (FENA) - Po kolinama i uz riječne tokove jutros je u Bosni i Hercegovini bilo magle i niskih oblaka, a u ostalim djelovima malo do umjereno oblačno vrijeme, dok je u Hercegovini pretežno vedro.

Temperature zraka izmjerena u sedam sati: Sokolac -5 stepena, Bijeljina i Srebrenica -4, Bjelašnica, Livno i Tuzla -3, Brčko, Bugojno, Ivan Sedlo i Zvornik -2, Doboj i Sarajevo -1, Banja Luka i Sanski Most 0, Trebinje 4, Mostar 5, Neum 7 stepeni.

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 947 milibara i za pet milibara je viši od normalnog i ne mijenja se.

Također, danas se u jutarnjim satima, a i prije podne po kotlinama i uz riječne tokove očekuje magla ili niska oblačnost.

Tokom dana, u većem dijelu BiH pretežno je sunčano uz malu do umjerenu oblačnost, dok se u večernjim satima očekuje naoblačenje sa zapada.

Vjetar u Bosni slab južnog smjera, a u Hercegovini, uglavnom, slaba bura, dok će najviša dnevna temperatura zraka iznositi od pet do 10 stepeni, a na jugu od 11 do 15 stepeni.

U Sarajevu u jutarnjim satima, a i prije podne magla i niska oblačnost, dok se tokom dana očekuje smanjenje oblačnosti, a najviša dnevna temperatura bit će oko pet stepeni.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

U ponedjeljak sunčanije prije podne, od sredine dana postepeno naoblačenje sa zapada

Prije podne u Bosni je bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme

Jutros je u BiH bilo malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo