Bosna i Hercegovina     | 29.11.2018. 16:51 |

Porodica Milkić iz naselja Javor od danas u svojoj novoj kući

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29. novembra (FENA) - Petočlana porodica Milkić iz naselja Javor u općini Gračanica dobila je danas ključeve od novoizgrađene kuće.

Rezultat je to dugogodišnje saradnje MFS-EMMAUS-a, Općine Gračanica, prijatelja i donatora iz UAE Sharjah Charity Internationala.

Kuća je izgrađena po savremenim sistemima gradnje koristeći pri tome najkvalitetnije materijale što će porodici pružiti siguran i topao dom.

Naime, Ekrema Milkića i njegovo četvero djece supruga i majka napustila je prije više od dvije i pol godine, a sa ocem su ostali Eldin (10), učenik trećeg razreda, Muris (8) koji ide u drugi razred, šestogodišnja Mina i najmlađa, četverogodišnja Alma.

- Meni kao roditelju ovo puno znači, osjećaj je neopisiv ovo se mora doživjeti - kazao je Ekrem Milkić, samohrani otac četvero djece.

Primopredaji ključeva prisustvovali su direktor MFS-Emmaus-a Hamzalija Okanović, načelnik Općine Gračanica Nusret Helić, predsjedavajući općinskog vijeća Nihad Krajinović kao i Demir Milkić, čovjek koji je i pokrenuo javnost.

Ovo je treća porodica ove godine kojoj je MFS-EMMAUS izgradio kuću po sistemu ključ u ruke, u završnoj fazi su još dvije kuće, za porodicu Bašić iz Lendića kojoj će ključevi kuće biti uručeni sljedeće sedmice i za porodicu Mehmedbegović iz Živinica.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

MFS-EMMAUS postavio kamen-temeljac za izgradnju kuće Nuri Zekić

Malonogometna reprezentacija beskućnika BiH otputovala na SP

Promocija interkulturalnog dijaloga kroz provedbu projekta 'Budimo promjena'

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo