Ekonomija     | 29.11.2018. 16:03 |

BBI VIP Business Club suorganizator konferencije 'Pouzdanost 2018'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29. novembra (FENA) - Vodeća bh. bonitetna agencija LRC BIS i Poslovne novine u saradnji sa BBI VIP Business Clubom uručili su u srijedu na svečanoj ceremoniji u Sarajevu certifikate i Zvijezde bonitetne pouzdanosti za 80 privrednih subjekata iz BiH.

 - Kao neko ko radi sa mnogim uspješnim bh. kompanijama, mogu reći da je stanje bh. ekonomije mnogo bolje nego što se to prikazuje u javnosti. Imamo mnogo pouzdanih kompanija koje su garancija pozitivne biznis klime i sa njima trebamo graditi jaku bh. ekonomiju - izjavio je direktor BBI banke Amer Bukvić.

Proglašenje bonitetno pouzdanih kompanija zasnovano isključivo na rezultatima analize pokazatelja poslovanja koji su uokvireni u međunarodno priznate standarde i kriterije.

 - Pouzdanost u modernom poslovanju ima veliki značaj jer to podrazumijeva profesionalnost, stručnost, kvalitet i visoke ljudske i profesionalne vrijednosti - kazala je glavna i odgovorna urednica Poslovnih novina Alena Ahmetspahić-Fočo, na otvaranju konferencije za dodjelu certifikata bonitetno pouzdanim kompanijama i poslovno umrežavanje "Pouzdanost 2018".

 - Od 32.292 bh. kompanije, njih 4.511 (14 posto) ispunilo je kriterije bonitetno pouzdanih. To je jedan posto više nego prethodne godine, a kontinuitet bonitetne pouzdanosti u posljednje tri finansijske godine imalo je 1.720 kompanija", dodala je Ahmetspahić-Fočo.

Direktor Express Courier BiH Mirza Bavčić kazao je da su zadovoljni zaposlenici njihov recept pouzdanosti.

- Ako imate jedan zadovoljan kolektiv onda se možete nadati motivisanim i produktivnim radnicima koji isporučuju najbolju uslugu klijentima -  naveo je Bavčić. 

Direktor kompanije Hifa Oil Izudin Ahmetlić kazao je da privreda BiH ide u dobrom pravcu, ali dosta sporo i da se treba raditi na ubrzavanju procesa.

 - Upoređujući period danas sa onim prije deset ili petnaest godina, mogu reći da su uslovi poslovanja u BiH mnogo bolji. Mislim da je jako važno da razvijamo firme koje se mogu boriti na tržištu i da ohrabrujemo privrednike da počnu izlaziti iz okvira BiH ne samo sa proizvodima, nego i sa kreiranjem kompanija jer je to najbolji način da zaštitimo domaće tržište - naveo je Ahmetlić, saopćeno je iz BBI banke.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Nova ponuda BBI stambenog finansiranja - BBI Banka pretvara 'riječi u kvadrate uz hipoteku 1 na 1'

KŠCZ ZDK - Pohvala i zahvalnica za zasluge u izgradnji sistema zaštite i spašavanja ljudi i dobara

BBI Banka najavila 13. 'Sarajevo Business Forum' diplomatskom koru u BiH

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!