Kultura     | 29.11.2018. 14:02 |

Pravo Ljudski Film Festival: Večeras otvaranje festivala 'Zumiraj prava!'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29. novembra (FENA) - Film festival za mlade "Zumiraj prava!", koji se održava u sklopu Pravo ljudski film festivala, bit će otvoren večeras na Akademiji scenskih umjetnosti, saopćeno je iz direkcije Festivala.

"Zumiraj prava" počet će projekcijom filma "Silvana", priče o Silvani Imam, hrabroj i nekonvencionalnoj reperici iz Švedske. 

Festival predstavlja i selekciju savremenog dokumentarnog filma posvećenog mladim ljudima - Zumiraj dokumentarni film. Selekcija spaja nekonvencionalan estetski pristup i intrigantnu, društveno važnu temu, naročito za mlade ljude danas. Ekscentrični tinejdžer, ambiciozna balerina, mladi borci za pravdu, ali i mladi koji ne znaju šta bi sa sobom, svi oni su junaci čija se borba, lična ili društvena, zumira u ovom programu.

Najbolji film odabrat će mladi žiri koji čine polaznici škole Re:Thinking films, a koji nakon Prizrena i Pančeva borave i u Sarajevu i uče o filmu, ali i o životu kroz film.

Premijerno će biti prikazani i filmovi Škole kreativnog dokumentarnog filma "Ko je vidio video?!", radovi mladih sa DokuFesta, te prvi filmovi nastali u okviru projekta "Hoćeš kod mene?", uz razgovor sa autorima.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Novakova: Raznolik filmski program sačinjen od 20 filmova u šest festivalskih dana

Otvaranje 17. izdanja Pravo Ljudski Film Festivala 17. septembra u kinu Meeting Point

Pravo Ljudski Film Festival završava filmom o izvanzemaljskim ekologijama

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo