Ekonomija     | 29.11.2018. 13:12 |

U Sarajevu sutra Sajam zapošljavanja

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29. novembra (FENA) - Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo i ove godine organizuje Sajam zapošljavanja za poslodavce i nezaposlene osobe, a bit će održan 30. novembra u Domu mladih Centra Skenderija.

Ovogodišnji sajam Služba realizuje u saradnji sa Ministarstvom za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, srednjim strukovnim školama, Udruženjem poslodavaca FBiH i Privrednom Komorom Kantona Sarajevo.

Primarni cilj Sajma je povezivanje nezaposlenih osoba s poslodavcima, odnosno smanjenje stope nezaposlenosti i povećanje zaposlenosti.

Osim ponude slobodnih radnih mjesta kod velikog broja poslodavaca koji će učestvovati na ovogodišnjem Sajmu, posjetioci će imati priliku da posjete i štand Službe za zapošljavanje KS gdje će se moći informisati o aktuelnim programima za podsticanje zapošljavanja, samozapošljavanja, obuke, dokvalifikacije i prekvalifikacije.

U okviru pratećeg sajamskog programa bit će organizovane radionice, panel diskusija o dualnom obrazovanju, posredovanju u zapošljavanju i potrebama poslodavaca za radnom snagom, kao i ostali sajamski sadržaj.

Svi koji su u potrazi za poslom imat će priliku da uspostave direktan kontakt sa poslodavcima, predstave im se i predaju svoje biografije, najavljeno je iz Službe za zapošljavanje KS.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Počelo uređenje Trga Karla Paržika na Marijin dvoru

Glasanje u Sarajevu za parlamentarne izbore u Hrvatskoj

Međunarodni lideri turizma 6. i 7. juna u Sarajevu na samitu 'Otpornost i inovacije'

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'