Kultura     | 28.11.2018. 14:48 |

Humanitarni koncert za djecu Stadlerovog dječijeg doma Egipat

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. novembra (FENA) - Humanitarni koncert i prodajna izložba za djecu Stadlerovog dječijeg doma Egipat upriličeni su u utorak u Svećeničkom domu Vrhbosanske nadbiskupije i u Vrhbosanskom bogoslovnom sjemeništu u Sarajevu, javila je KTA.

Sredstva s prodajne izložbe namijenjena su školovanju djece dječjeg doma "Egipat" u glavnom gradu BiH u kojem se sestre Služavke Malog Isusa sa suradnicima brinu za djecu bez roditeljske skrbi.

Na kraju bogatog programa obratio se nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić koji je pozdravio prisutne te pohvalio organizatore i izvođače, kao i one koji daju potporu ovoj plemenitoj akciji. Osvrćući se na geslo koncerta "Živjela djeca velika i mala", kazao je da odgojitelji i dječiji psiholozi ukazuju na potrebu odgoja djece na način da ih se nauči igrati.

 - A djeca imaju potrebu igrati sa zemljom, prašinom i svim onim što zemlja daje. Tada će djeca drugačije sazrijevati. To su njihove prave igračke. Nemojmo oduzeti djeci dječju radost. Omogućimo im da po zemlji hodaju, sa zemljom se igraju i da tu zemlju zavole kako bi, kad odrastu, znali u njoj živjeti - kazao je kardinal Puljić napominjući da je jedan od razloga česte agresivnosti kod djece upravo to da se nisu naigrala.

Izrazio je radost da se u Stadlerovom dječijem domu "Egipat" djeca odgajaju da budu djeca i da, kad odrastu, tu ljubav dalje prenose.

Nakon koncerta posjetioci su u Vrhbosanskom bogoslovnom sjemeništu imali priliku razgledati i ponešto kupiti od bogate prodajne izložbe. Prodajne stolove organizirale su sestre Služavke Malog Isusa i Prijatelji Malog Isusa iz gotovo svih mjesta u kojima sestre žive i djeluju.

Svi koji žele da pomognu rad ovog dječijeg doma, da omoguće darove i školovanje za mališane mogu uplatiti i na Transakcijski račun kod PRIVREDNE BANKE SARAJEVO d.d. Sarajevo,1011040071882903
SWIFT: PBSCBA22,IBAN: BA391011040071882903

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Humanitarni koncert za izgradnju vatrogasnog doma u Lištanima

Humanitarni koncert velikana narodne muzike 17. jula u Kaknju

Humanitarni koncert duhovne glazbe 'Pomozimo zajedno' u Širokom Brijegu

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'