Kultura     | 28.11.2018. 12:24 |

Festival 'Kao nekad pred Božić' u Domu mladih 5. decembra

FENA Nermina Omerbegović

SARAJEVO, 28. novembra (FENA) - Festival božićnih pjesama, narodnih igara i običaja "Kao nekad pred Božić 2018" bit će održan 5. decembra u dvorani Doma mladih u Sarajevu.

Izvršna direktorica Festivala Ivana Krstanović istakla je danas na najavnoj pres konferenciji da "Kao nekad pred Božić" već devetnaestu godinu zaredom okuplja zborove, klape, tamburaške skupine, te folklorne skupine koje predstavljaju božićne običaje iz svih dijelova Bosne i Hercegovine i regije, kao i najpoznatija imena popularne i ozbiljne glazbe.

- Festival je izuzetno važan ne samo za Sarajevo, nego i cijelu BiH, jer prije svega doprinosi promociji i afirmaciji bh. kulture i hrvatskog kulturnog identiteta u BiH a posvećen je najljepšem i najradosnijem katoličkom blagdanu Božiću - istakla je Krstanović, dodavši da je program predviđen za različite ukuse.

Na manifestaciji će nastupiti folklorna društva koja će predstaviti božićnu tradiciju, kao i popularni izvođači zabavane i ozbiljne muzike iz BiH, Hrvatske i Srbije, među kojima su i Željko Bebek, Krunoslav Kićo Slabinac, Goran Karan, Vlado Kalember i Zorica Kondža.

Festival organizuju Udruga 'Facultas za prosperitet mladeži' i Udruga 'Libertas'.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Udruga Libertas upriličila izložbu pisanica na Facebooku

Virtualni program 'Uskrsna online izložba pisanica'

Udruga Libertas i dogradonačelnik Sarajeva Milan Trivić gosti 'Šokačkog sijela'

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta