Stranačke aktivnosti     | 24.11.2018. 15:22 |

Saopštenje za javnost PDP-a

FENA Saopćenje

„Bilo mi je zadovoljstvo čitati promišljanja politički osviještenih mladih ljudi, koji argumentovano zastupaju svaki od svojih stavova. Ovo je još jedan od načina da čujemo jasne poruke, razmišljanje i prijedloge, te da na njih odgovorimo kroz političko djelovanje. Trajno opredjeljenje PDP- je da budemo stranka otvorena za različite stavove i drago mi je što su se na konkurs prijavili mnogi ljudi koji nisu politički angažovani, ali imaju jasno viđenje društveno-političkih prilika u Republici Srpskoj“, rekao je Branislav Borenović, predsjednik Partije demokratskog progresa, koji je kao član žirija dodijelio nagrade autorima tri najbolje ocijenjena eseja na temu „Da li su svi političari isti?“. 

Član Glavnog odbora PDP-a iz Doboja Olivera Nedić istakla je zadovoljstvo velikim brojem prijava na konkurs: 

„Bilo je izuzetno teško izdvojiti tri najbolja rada. Presudni su bili jasna građanska i politička argumentacija, stil pisanjaa i struktura eseja“. 

Nedićeva je najavila da će Gradski odbor i Forum žena PDP-a Doboj nastaviti sa ovakvim i sličnim aktivnostima. 

Konkurs je trajao od septembra, a tri nagrađena eseja, čiji su autori Dubravka Hrnjadović, Zenaida Lišanović i Korina Andrić, biće objavljena na internet stranici Partije demokratskog progresa.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta